Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Från spel till choklad - späckad dag i Västernorrland

08 nov, 2011, 08:50
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

En kunglig krock, en pysslig prins och en chokladälskande prinsessa. Kronprinsessan Victorias och prins Daniels första dag i Västernorrland blev – i vanlig ordning – späckad.

Annons

Med ett SAS-plan från Arlanda, Victoria och Daniel satt för ovanlighetens skull på andra raden istället för första, anlände kronprinsessparet till Midlanda, Sundsvalls och Härnösands flygplats, vid klockan tio över nio på måndagsmorgonen.

Testkörning

En bil hämtade upp dem vid flygfältet och sedan begav de sig, tillsammans med landshövdingsparet, mot industriområdet i Timrå för att besöka Permobil, ett företag som producerar elrullstolar. Väl där fick de testköra varsitt litet fordon.

Vann tävlingen

Kronprinsessan Victoria var taggad till tänderna när hon gav sig in i tävlingen mot sin make, prins Daniel. Kanske var hon till och med lite för laddad – hon råkade nämligen krocka med sin käresta. Och vann tävlingen, det gjorde Daniel.

Annons

– Nu vet vi vem som är bäst i familjen, hojtade han glatt.

Möta företagare

Därefter väntade ett kortare besök på Mittuniversitet i Sundsvall, lunch på Hotell Knaust och sedan for de kungliga gästerna vidare mot Härnösand där man begav sig till Technichus för att möta olika lokala företagare.

Provsmaka choklad

Prinsen fick tillverka smycken och kronprinsessan fick spela spel – och provsmaka choklad.

Annons

– Oj, oj, oj så många läckerheter, konstaterade hon förtjust och valde sedan en hjortronpralin som hon förnöjt tog ett bett av.

Pysslade

Senare fick de också en tur i utställningslokalen samt möta en grupp barn som, också de, precis som prinsen, pysslade för fullt.

– Därefter bar det av till residenset vid torget i Härnösand för att svida om inför middagen klockan sju. Klockan 22 var kalasandet till ända och idag väntar besök i, bland annat, Kramfors.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Glöm inte att följa Johanna Lejon på den Kungliga Modebloggen där hon rapporterar direkt från kronprinsessparets resa››

Av Johanna Lejon

Foto. Charles Hammarsten

Läs även:

Kunglig krock i Timrå››

Nu har Daniel och Victoria anlänt till Timrå››

Pryd väggen med kronprinsessan Victoria››

Annons