Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Frederik och Mary har nåtts av tråkigt besked – får tänka om

12 jul, 2024, 15:00
Victoria Morand
Det ser mörkt ut för det danska kungaparet.
Annons
Här är Europas nästa kungar & drottningarBrand logo
Här är Europas nästa kungar & drottningar

Idag i Danmark så kommer det ske ett vaktskifte på Graastens slott.

Under dagen kommer den danska kungafamiljen delta, däribland kung Frederik och drottning Mary. Men det är en detalj som gör att dagen kanske inte riktigt går kungaparets väg.

Kungaparets visit på Grönland var inte heller lovande vädermässigt.IDA MARIE ODGAARD

Se upp för regn!

Väderprognosen har inte varit på kungafamiljens sida på senaste – i dag är det inget undantag. Över hela södra Jylland ligger det ett tungt molntäcke som också legat där i flera dagar nu.

Annons

Förhoppningvis så kan regnet hålla i sig tills vaktskiftet är avklarat – och att kungen och drottningen kan lyckas hålla sig torra!

Kungens vakter

Det Kungliga Livgardet startades av kung Frederik III den 30 juni 1658 – det finns till för att skydda kungen och stötta armen. Livgardet finns vid Rosenborgs slott, Høvelte vaktkasern och några andra mindre slott. Deras motto är "För kung och folk".

Nu idag så är vaktbytet inte lika svart och vitt utan istället en stor folkfest där kungaparet även passar på att hälsa på lokalbefolkningen.

Match made in heaven!Lise Aaserud

Vi hoppas att kungafamiljen och Danmarks befolkning får ett trevligt firande – oavsett vad vädergudarna bestämmer sig för!

Bild: TT

Annons