Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Full dag i Landskrona för drottningen

02 okt, 2015, 10:03
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
silvia-2-ste

Under torsdagen reste drottning Silvia ner till Landskrona för att prata om droger och besöka unga flyktingar.

Drottning Silvia deltog under torsdagen i konferensen “Sverige mot Narkotika” som hölls på Landskrona Teater. Konferensen pågår 1–2 oktober och årets huvudtema är att fokusera på och försvara visionen om ett narkotikafritt samhälle.

silvia-tal-ste

Drottningen höll ett uppskattat tal.

Annons

I sitt tal på konferensen sa hon bland annat:

– Det finns inget som gör mig så ont som när jag möter barn och ungdomar som lever i samhällen där drogmissbruk är en del av det dagliga livet. I samhällen där det tillverkas, säljs och missbrukas droger skapas även fattigdom, korruption och misär. Och här är det barnen och ungdomarna som drabbas hårdast. Det är de som förlorar all sin tro, inte bara på det samhälle de lever i utan även på oss vuxna.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
silvia-ste

Det var många, både unga och gamla, som ville hälsa på drottningen.

Annons

Drottning Silvia besökte även ett boende för ensamkommande ungdomar, HVB Campus i Landskrona som är ett boende för barn som flytt till Sverige på egen hand.

silvia-ste-1

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures

Annons