Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Furst Albert erkänner sanningen om äktenskapet: "Inte kära"

16 aug, 2024, 12:00
Furstinnan Charlene och furst Albert
TT
Furst Albert säger sanningen om äktenskapet med furstinnan Charlene.
Annons

Furstinnan Charlene och furst Albert har en av Europas mest omdiskuterade relationer. Elaka tungor gör gällande att Charlene är djupt olycklig, att hon mer eller mindre tvingades in i äktenskapet och letar efter en väg ut.

5 saker du inte visste om furstinnan CharleneBrand logo
5 saker du inte visste om furstinnan Charlene

Albert erkänner sanningen om äktenskapet med Charlene

Furstinnan Charlene och furst Albert
TT

Nu har Albert själv stått för ett stort avslöjande om förhållandets natur. Han erkänner öppet, i en intervju med ansedda magasinet Paris Match, att det inte alls rörde sig om kärlek vid första ögonkastet.

Annons

Albert träffade Charlene vid OS 2000, i Sydney. Då var Charlene simmare på elitnivå och tävlade för Sydafrika.

– Jag vet inte om vi blev kära då, säger Albert i den öppenhjärtiga intervjun.

Snarare rörde det sig om en klassisk flört. Något som kunde ha stannat vid ett tillfälligt möte – och inte blivit ett äktenskap och två barn.

– Vi hade en fantastisk tid ihop. Jag vet inte om jag borde säga det här, men jag satte henne i skiten eftersom jag inte fick henne hem i tid, säger Albert.

– Efter det träffade jag inte Charlene på flera år. Jag tyckte att hon var en fantastisk simmare och att hon var vänlig, glad och tillmötesgående.

"Charlene försökte fly"

Spekulationerna kring Charlene och Albert lär inte bli färre framöver. Caroline Vagle, kungaexpert på norska Se og hör, hade följande att säga om situationen.

– Prinsen och prinsessan har varit gifta i tio år, vilket är betydligt längre än många trodde när de gifte sig. De flesta trodde att äktenskapet var dömt att misslyckas redan innan de officiellt gifte sig. Ryktet säger att Charlene försökte fly före bröllopet med en enkelbiljett till Sydafrika, men att hon stoppades på flygplatsen i Nice. Det hjälpte inte heller att hon såg nästintill olycklig ut under bröllopet, sa Caroline då.

Annons