Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Furstinnan Charlene träder fram – efter bekräftade skilsmässan

08 okt, 2024, 08:00
Furst Albert och furstinnan Charlene
Bara veckor har gått sedan skilsmässan i kungliga storfamiljen i Monaco bekräftades – och nu träder furstinnan Charlene fram.
Annons
5 skilsmässorykten om Charlene & AlbertBrand logo
5 skilsmässorykten om Charlene & Albert

Den kungliga storfamiljen i Monaco tycks ibland förföljas av otur med mystiska dödsfall, sjukdomar och nu senast –skilsmässa.

Det påstådda kärleksuppbrottet har fått det att tisslas och tasslas i månader, men det var först den 14:e september som separationen bekräftades.

Något som skapat rubriker världen över och nu - mitt i stormen - träder furstinnan Charlene fram.

Skilsmässan äntligen bekräftad

I början av året började det florera uppgifter om att furst Alberts systerdotter Charlotte Casiraghi och hennes make Dimitri Rassam låg i skilsmässa.

Annons

Sedan dess har Charlotte ryktats ha en ny kärlek i sitt liv, författaren Nicolas Mathieu, och konsekvent dykt upp utan Dimitri vid sin sida på offentliga tillställningar.

Men det var alltså först den 14:e september som ryktena bekräftades. Då intervjuades Charlotte av The Telegraph och kunde meddela att hon mycket riktigt skiljer sig:

– Det har hjälpt mig mycket att läsa böcker av kvinnliga författare att inte leva efter folks förväntningar och fördomar. För mig är det viktigt att vara fri från vissa konventioner, sa prinsessdottern då bland annat.

Charlotte Casiraghi och Dimitri Rassam står bredvid varandra på röda mattan
Charlotte Casiraghi och Dimitri Rassam går skilda vägar efter fem år som gifta. Foto: Olivier Huitel / Pool Monaco / Bestimage

Så Monacos furstefamilj har många nyfikna blickar på sig just nu. Och det är också i samband med det som furstinnan Charlene kliver fram.

Annons

Charlene på bild efter skilsmässan

Furstinnan Charlene och furst Alberts kungliga plikter pausas inte för kriser i familjen, det blev tydligt under helgen.

Under lördagen deltog nämligen Charlene i en solidaritets-marsch i djurens anda där budskapet var att adoptera i stället för att köpa ett nytt husdjur.

Charlene själv hade sin lilla chihuahua Kita med sig och log på bilderna som togs. Men i bakgrunden pågår alltså en kris i kungliga storfamiljen – en skilsmässa mellan Charlotte och Dimitri, efter fem år som gifta.

Furstinnan Charlene med hunden Kita i sin famn
I helgen stod furstinnan Charlene upp för djuren – samtidigt som en kris pågår i den kungliga storfamiljen i Monaco. Foto: / SplashNews.com

Foto: TT

Annons