Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Fyra barn på plats när Luxemburg firade nationaldag

28 jun, 2011, 08:11
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Färgstarka storhertiginnan Maria Teresa var nog nöjd att fyra av fem barn följde var med och firade Luxemburgs nationaldag. För det var bara prins Félix, 27, som inte var med när röda mattan rullades ut för den barnrika furstefamiljen.

Annons

Storhertig Henri tog täten med sin hustru in i katedralen där gudstjänst och högtidligt predikan enligt traditionen väntade. Lika stilig som vi brukar se honom vid dessa tillfällen – i olivgrön uniform och dekorerad med gult ordensband och bälte i orange.

Helskägg

Äldste sonen och tronarvingen prins Guillaume matchade pappa. 30-åringen pryder numera sin kungliga haka med ett ståtligt helskägg. Ni ser honom på bilden här intill.

Till USA

Det märks att mammas gener dominerar. Maria Teresa är kubanska och har spanskan som modersmål. Hennes vackra mörka drag syns även tydligt på familjens enda dotter, prinsessan Alexandra, 20, som växt upp till en sofistikerad lady. Hon har tagit examen och flyttat till USA, där hon läser vidare på universitetets forskarutbildning.

Annons

Lillebror Sebastien är född på samma dag som pappa Henri, den 16 april, och är sin far upp i dagen nu när han fyllt 19 år. Han bar kostym och blå sidenslips precis som prins Louis, som dagen till ära valde nyansen turkos liksom hans unga fru, Tessy, som bar en i ögonfallande huvudbonad. Turkosa serpentiner ringlade på hjässan. Tänk vad de moderna modisterna kan få till det!

I Florida

Paret bor numera i Florida med sina två söner. Men sommaren tillbringar de på hemmaplan och inte ville de ju missa festligheterna den 22 och 23 juni med musik och militärparad under ledning av major Georges Campill. Henri såg pigg ut och verkade inte besväras av de hjärtproblem han ådrog sig tidigare i år, då han till och med lades in akut på sjukhus.

Annons

Maria Teresa sprakade i en glänsande kreation. Hon var en “Tant Gredelin”- väska, skor, pillerburk -ja, allt i samma mörkrosa midsommarblomsterkulör.

Krusidull

En fantasifull krusidull satte sprätt på ensemblen. Det viskades i åskådarleden att storhertiginnan visade upp ett fräschare ansikte än någonsin… I ett trollslag är hyn pånyttfödd.

Vilat ut?

Lite hjälp på traven..eller har Maria Teresa helt enkelt äntligen fått vila ut efter alla år som småbarns- och tonårsmamma? Tänk vad lyxigt för storhertigparet att deras härliga barnaskara växt upp och nu reder sig själva.

Annons

Men trots att telningarna är utflugna, kommer de ju mer än gärna hem till mamma och pappa på slottet Berg i idylliska lilleputtlandet Luxemburg. Kanske borde de döpa om furstendömet till Lyx-emburg!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Läs också Åsas Kungliga Europa här››

Av Åsa Bönnelyche

Foto: IBL

Läs även:

Lyckliga familjen i Luxemburg – på Åsas Kungliga blogg››

Norska kungafamiljen stöttar Maria Teresa av Lumemburg››

Det finns så mycket att fira i Luxemburg››

30-årig bröllopsdag för Maria Theresa och Henri››

Annons