Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Galamiddag på slottet för Portugals presidentpar

02 okt, 2013, 08:43
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
ste_silvia-1

Det blev en galamiddag på slottet under tisdagskvällen för Portugals president Anibal Cavaco Silva och fru Maria.

Under tisdagskvällen gav kung Carl Gustaf och drottning Silvia en galamiddag för det portugisiska presidentparet på Kungliga slottet med anledning av det portugisiska statsbesöket.

ste_victoria-daniel-carl-p-3

Kronprinsessparet och Prins Carl Philip närvarade också vid galamiddagen.

Annons
ste_-kungaparet-3

Kungaparet hälsade de ca 160 gästerna välkomna i Vita havet innan middagen intogs i Karl XI:s galleri.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ste_victoria-daniel

Kronprinsessan Victoria och prins Daniel på väg till middagen.

Annons
ste_carl-philip

Prins Carl Philip förde Irina Marcelo Curto till bordet och på sin vänstra sida hade han Ylwa Westerberg.

kungaparet-ibl
victoria-daniel-ch
Annons

Kungen förde fru Maria Cavaco Silva till bordet och på sin vänstra sida hade Kungen fru Irina Marcelo Curto.
Drottningen fördes till bordet av president Aníbal Cavaco Silva och på sin högra sida hade hon Rui Machete.

Middagen

Och det här åt man under kvällen: Förrätten bestod av anisdoftande havskräftssoppa med löjromsravioli och ångkokt fänkål.

Därefter serverades helstekt vildfångad piggvar med beurre blanc smaksatt med brynt smör, rostad spetskål och bakad gulbeta från Nobis gårdar.

Annons

Rödbeta

Detta följdes av helstekt dovhjortytterfilé med sensommartryffelsky, höstens svampkompott, körsbärspotatis och krispig rödbeta. Middagen avslutades med äpple- och chokladterrin med äpplesorbet och Calvadoskaramell.

silvia-ch

Drottning Silvia.

victoria-ch

 

Läs mer om dagen och se en film på hovets hemsida här››

Av Agneta Nisbeth

Foto: Stella Pictures ochCharles Hammarsten/IBL

Annons