Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Glädjebeskedet: Spaniens kung Felipe kommer närvara under söndagens stora firande

13 jul, 2024, 14:00
Albin Bramstedt
Kronprinsessan Victoria och kung Felipe.
Kronprinsessan firar sin födelsedag under söndagen.Aftonbladet, Sipa Press
Han går nu ut och berättar om händelsen – blir en lång flygresa!
Annons
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!Brand logo
SE FILMEN: Kungafamiljen på cocktailparty med Felipe & Letizia!

Sommaren har bjudit svenskarna på flera spännande tv-ögonblick. SVT:s Allsång på Skansen, där det allt som oftast sker oväntade händelser, är i full gång, Bingolotto går som planerat på TV4 och fotbolls-EM har verkligen levererat.

Framöver ser tv-tablån ut att vara lika späckad som nu, inte minst under söndagen. Då är det nämligen kronprinsessan Victorias födelsedag. En årlig tradition som hela Sverige verkar tycka är fantastiskt rolig!

Spaniens kung Felipe.
Spaniens kung Felipe bekräftade att han kommer närvara.Jack Abuin

Men det har sedan tidigare rapporterats om förhinder. Det är nämligen det där fotbollsmästerskapet som tyvärr har fått en taskig tv-tid – och krockar med Victorias födelsedag.

Annons

EM-finalen sänds söndag den 14:e juli klockan 21.00, vilket har gjort att SVT:s firande av Victoria har tvingats ändra tid.

Den spanske kungen kommer närvara på fotbollsmatchen

Såklart är detta tråkiga nyheter för vår älskade kronprinsessa. Men de som kollar EM-finalen kommer ändå kunna se kungligheter på läktaren.

Det blev nämligen officiellt att Spaniens kung Felipe kommer vara på plats under matchen mellan Spanien och England, detta enligt spanska tidningen Vanitatis.

Det blev ju redan i tisdags klart att Spanien ska spela finalen av fotbolls-EM efter att de vunnit mot grannlandet Frankrike med 2–1. På onsdagskvällen blev det också klart att England blir dess motståndare, efter att de segrat i sin semifinal mot Nederländerna med samma resultat.

Prins William.
Storbritanniens prins William ses fira sitt England mot Schweiz i EM./ SplashNews.com

Inte nog med att Felipe kommer vara på läktaren, även Englands prins William kan säkert dyka upp. Han har nämligen redan varit på flera matcher under mästerskapet.

Annons

SVT kommenterar krocken

Svensk Damtidning har sedan tidigare varit i kontakt med SVT för att få en kommentar gällande krocken mellan Victoriafirandet och EM-finalen.

– Men fotbollsfinalen kommer enbart att påverka tidpunkten för när konserten sänds i SVT, säger Stephan Rimér, vd för arrangerande Leroy Media, till Svensk Dam.

Han fortsätter:

– Traditionellt sett så spelas den ju in för att sändas i SVT någon timme senare. Och i vanliga fall så brukar sändningen börja klockan 21.00.

Foto: Aftonbladet

Annons