Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grattis Madeleine 36 år – se våra underbara retrobilder!

10 jun, 2018, 12:00
AvAnnaClara von Hofsten
Prinsessan Madeleine fyller som bekant år den 10 juni. Och i år firar hon kanske lite extra; tre barn och 36 år är inte fy skam! Vi har rotat i våra gömmor och hittat roliga retrobilder på prinsessan.
Annons

Oj, vad mycket prinsessan Madeleine har att fira dessa dagar! Inte nog med att den 8 juni är båda döttrarnas dopdag OCH hennes egen bröllopsdag – idag firar hon även sin egen födelsedag. Och det har faktiskt gått hela 36 år sedan drottningen en vacker försommardag på Drottningholms slott födde sitt tredje barn. Vi gratulerar prinsessan med ett gäng underbara retrobilder!

Prinsessan Madeleine föddes den 10 juni 1982 på Drottningholms slott. Den 31 augusti 1982 döptes hon i Slottskyrkan och gavs då namnen Madeleine Thérèse Amelie Josephine. Hennes faddrar var pappas kusiner prinsessan Benedikte och prins Andreas av Sachsen-Coburg-Gotha, hennes egen faster prinsessan Christina och morbror Walter Sommerlath.
Prinsessan Madeleine Thérèse Amelie Josephine döptes i Slottskyrkan den 31 augusti 1982 av ärkebiskop Olof Sundby. Prinsessan skrek så mycket att ärkebiskopen blev JO-anmäld för barnmisshandel (!), men JO avskrev ärendet. Madeleine fick sin faster prinsessan Christina, sin  morbror Walter Sommerlath samt pappas kusiner prinsessan Benedikte och prins Andreas av Sachsen-Coburg-Gotha som faddrar.

 

Vilken modern, sportig pappa! På sitt första sportlov i Storlien 1983 fick Madeleine hänga med i en sele bakpå pappa kungens rygg.
Vilken modern, sportig pappa! På sitt första sportlov i Storlien 1983 fick Madeleine hänga med i en sele bakpå pappa kungens rygg. Tur att sessan fick egna skidglasögon i snöyran!

 

Annons
Första skoldagen! I augusti 1989 började en förväntansfull prinsessa i Smedslättsskolan i Bromma. Mamma drottningen och storebror Carl Philip, som redan gick i fjärde klass, stöttade.

 

Den här roliga bilden är från prinsessans konfirmation, när ungdomarna framförde ett skådespel. Prinsessan Madeleine konfirmerades i Vadstena klosterkyrka den 16 augusti 1997 för komminister Hans Rhodin.
Den här roliga bilden är från ett skådespel som prinsessan och hennes vänner framförde i samband med sin konfirmation. Madeleine konfirmerades i Vadstena klosterkyrka den 16 augusti 1997 för komminister Hans Rhodin.

Läs mer: Prinsessan Madeleine stöttar kusinhustrun i krisen

18 år gammal gjorde Madeleine, precis som traditionen bjuder, sin debut på Nobelfesten. Och visst var prinsessan förtrollande söt med den diskreta tiaran på sitt lockiga hår!
18 år gammal gjorde Madeleine, precis som traditionen bjuder, sin debut på Nobelfesten. Och visst var prinsessan förtrollande söt, i guldskimrande klänning, diskret makeup och den enkla akvamarintiaran på sitt lockiga hår!

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Annons
Den 1 juni 2001 tog Madeleine studenten vid Enskilda gymnasiet. Pappa kungen höll i en studentskylt på dottern iförd blöja, och efter utspringet blev det obligatorisk åktur på ett lastbilsflak tillsammans med klasskompisarna.
Den 1 juni 2001 tog Madeleine studenten vid Enskilda gymnasiet. Pappa kungen höll i en studentskylt på dottern iförd blöja, och efter utspringet blev det obligatorisk åktur på lastbilsflak tillsammans med klasskompisarna.

Läs mer: Se Madeleines och Carl Philips privata nationaldagshälsningar

Partyprinsessan! Det fanns en tid när Madeleine var en återkommande gäst på Stockholms nattklubbar. Det var också i den vevan som hon själv designade sin röda Nobelklänning med generös urringning – även kallad Baywatchklänningen...
Partyprinsessan! Det fanns en tid när Madeleine var en återkommande gäst på Stockholms nattklubbar. Det var också i den vevan hon gjorde succé på Nobelfesten med sin egendesignade röda klänning – även kallad Baywatchklänningen… Men den tiden känns väldigt avlägsen idag!
Annons