Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grattis prins Nicolas 1 år i dag

15 jun, 2016, 07:00
AvJohanna Lejon
Hurra för prins Nicolas! Nu fyller prinsessan Madeleines älskade lillprins ett år.
Annons
Nicolas

Ett år har gått sedan den där fantastiska dagen i juni förra året, då prins Nicolas, Madeleines och Chris O’Neills andra barn, kom till världen. Att prinsen föddes bara två dagar efter att prins Carl Philip och prinsessan Sofia gift sig var förstås extra speciellt. Visst kunde man se, inte minst på Madeleines gravidmage, att det var nära under bröllopet. Men att babyn skulle komma bara något dygn efter de magiska bröllopsfestligheterna på Kungliga slottet den 13 juni. Madeleine, höggravid och underbart vacker iförd en svepande Elie Saab-kreation, imponerade verkligen under vigseln och bröllopsmiddagen. Tänk att hon orkade! För några av gästerna berättade dock prinsessan att jo, nog kände hon att det var dags mycket snart, att något var på gång. Och så två dagar senare, knappt det, den 15 juni föddes Sveriges nya lilla kunglighet. Madeleine och Chris visste att de skulle få en son, men givetvis var ögonblicket speciellt, och båda grät glädjetårar.

Nu har prinsen blivit ett år gammal. Madeleine och Chris beskriver honom som en ganska lugn, försiktig liten pojke, vilket vi också kunde se vid prins Oscars dop häromveckan där han satt i pappa Chris knä och lekte med sin lilla favoritleksak, en tandborste med lyseffekt. Lillprinsen är lik båda sina föräldrar, men är betydligt lugnare än sin aktiva storasyster, Leonore. Födelsedagen firas förstås stort, med den närmaste familjen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Kungahuset/Prinsessan Madeleines Facebook

Annons