Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grattis prins Oscar fem månader - så mycket kan du nu!

02 aug, 2016, 13:56
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons
Lilla prins Oscar

Grattis prins Oscar, som blir fem månader idag – och grattis kronprinsessan Victoria och prins Daniel som har en härlig babyålder att se fram emot!

En baby på 5 månader är en social familjemedlem och kronprinsparet märket det säkert redan på att prins Oscar blir allt mer intresserad av vad prinsessan Estelle har för sig. Han vänder sig mot röster och lyssnar aktivt.

Att lillprinsen är en nyfiken liten kille som verkligen tar in sin omgivning märktes tydligt under Victoriadagen då han spanade med alert blick ut mot publikhavet.

En femmånaders skapar ljud som “ooh” och “aaaah” och snart kommer även de första konsonanterna. Om bara några månader kan Victoria se fram emot att höra det ljuvliga ordet “mamma”.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Vid fem månader är handgreppet på babyn också starkare och mer effektivt. Babyn kan gripa tag i mindre saker med fingrarna och kan flytta en sak från den ena handen till den andra medvetet.

En del femmånadersbebisar klarar även att rulla från rygg till mage. En viktig milstolpe, men också lite läskigt för föräldrarna eftersom barnet blixtsnabbt kan rulla av ett skötbord eller en säng.

Barnen tycker nu det är roligt med tittut-lekar och kanske är det just sådant som Estelle gör när hon leker med sin lillebror. Kanske har prins Oscar också börjat med gröt och smakportioner. Det är nämligen vid den här åldern som de flesta barn börjar med sådant.

Se de bästa bilderna på prins Oscars första fem månader i livet.

Av Anna von Koch

Foto: IBL, Stella, kungahuset.se

Annons