Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Grattis prinsessan Ingrid Alexandra som fyller nio år i dag!

21 jan, 2013, 12:43
author
Annons

Prinsessan Ingrid Alexandra fyller 9 år i dag, men får fira den stora dagen utan pappa Haakon och mamma Mette-Marit. Här ser vi en ny bild som norska hovet lagt ut på sin hemsida i samband med födelsedagen.

Annons

Måndagen den 21 januari hissas flaggan i topp över hela Norge. Det är nämligen nio sedan prinsessan Ingrid Alexandra kom till världen och blev därmed den första flicka som är född till att få ärva tronen. Här ovan ser vi en härlig, sommarbild på födelsedagsbarnet tillsammans med pappa, kronprins Haakon och farfar, kung Harald.

Fler bilder

Ni kan se fler av kronprinsfamiljens bilder på Ingrid Alexandra, som lagts upp för att hylla prinsessan på födelsedagen, på Facebook.

Får fira utan mamma och pappa

Kronprins Haakon,39, och kronprinsessan Mette-Marit, 39, firade sin dotter tidigt i morse. Men resten av dagen och kvällen får den nyblivna nioåringen vara utan mamma och pappa.

Mormor

Mormor Marit Tjessem är på Skaugum och ser till att Ingrid Alexandra får ett roligt kalas med kompisarna.

Annons

Bortresta

De reser till Davos i samband med World Economic Forum, där de har program från och med i dag till den 27 januari.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Drottning

Ingrid Alexandra har fått en så vanlig uppväxt som möjligt. Men hon är helt klar över sin roll – en dag ska hon bli Norges drottning.

Trygg

Hon är trygg i sig själv, något alla kunde se på NRK:s julmorgonsändning på julafton.

 

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Julia Maria Naglestad/ ROYAL COURT-OSLO

 

 

 

 

 

Annons