Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Haakon bryter tystnaden – efter anklagelserna mot Mette-Marits son: "Allvarlig sak"

07 aug, 2024, 13:34
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Kronprins Haakon.
Kronprinsen befinner sig i Paris under olympiska spelen. Rolf Vennenbernd
Norges kronprins går nu ut och kommenterar sitationen rörande Mette-Marits son Marius.
Annons
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på filmBrand logo
Mette-Marit & Haakon på kärleksresa – allt fångas på film

Under tisdagen rapporterade den norska tidningen Se og Hør att Norges kronprinsessas son, Marius Borg Høiby, gripits av polis.

Nu har kronprins Haakon för första gången kommenterat situationen. Han befinner sig i Paris för att följa den norska OS-truppen. Haakon mötte under onsdagseftermiddagen pressen och sade följande.

Norska prinsparet.
Det är oroligt runt familjen. Bernard Rubsamen / dana press

– I en familj är det viktigt att finnas där för varandra. Det är ju en allvarlig sak när polisen är involverad på det sättet de är. Samtidigt är det inte bra för mig att gå in i detaljerna. Så det bästa är att hänvisa er vidare till advokaten, så att han får uttala sig om saken, säger kronprinsen.

Annons

– Det här påverkar mig också, men jag är här för att heja på vårt lag i OS. Det görs fantastiska prestationer här, fortsätter han.

Han ville inte svara på hur Mette-marit mår just nu.

– Jag tror inte jag vill säga så mycket om det, heller. Vi är självklart upptagna av att alla parter i fallet blir omhändertagna, så tar vi en dag i taget, men alla frågor får ni hellre ställa till advokaten.

Mette-Marits äldste son

Marius Borg Høiby är kronprinsessan Mette-Marits äldsta son. Innan nyheten om gripandet var planen att kronprinsessan skulle åka med kronprinsen ner till Paris.

– Som i alla andra familjer är det viktigt att vara där. Så vi tog beslutet att hon skulle vara hemma den här gången, säger Haakon.

Norska kronprinsfamiljen.
Norges kronprinspar och deras barn Ingrid Alexandra och Sverre Magnus, samt Marius Borg Høiby. Lise Åserud

Norska medier rapporterade att en kvinna i 20-årsåldern, som är bekant med Marius, förts till sjukhus under lördagskvällen förra veckan.

Annons

Dagbladet fick veta av poliskällor att lägenheten i fråga ska ha sett ut att ha förstörts efter händelsen. Detta kan också enligt tidningen leda till ytterligare åtal gentemot Marius, som står misstänkt för vållande till kroppsskada.

Levt ett liv utanför rampljuset

Mette-Marit fick Marius i ett tidigare förhållande. Pappan i fråga heter Morten Borg och levde ihop med Mette-Marit innan hennes förhållande med kronprins Haakon.

Marius har ingen kunglig titel och har valt att leva sitt liv utanför rampljuset. Däremot har hans två halvsyskon, prinsessan Ingrid Alexandra och prins Sverre Magnus, officiella titlar och lever i den kungliga sfären.

Annons