Populärt: NYTT! Korsord Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Händelsen med Madeleine sprids överallt – situationen i familjen

26 okt, 2024, 08:00
Händelsen med prinsessan Madeleine sprids i utlandet.
Annons
7 saker du inte visste om prinsessan MadeleineBrand logo
7 saker du inte visste om prinsessan Madeleine

Tidigare i veckan meddelade hovet att prinsessan Madeleine kliver in och vikarierar för kungen. Orsaken är för att kungen och drottning Silvia reser till Brasilien, tillsammans med kronprinsessan Victorias och prins Carl Philips familjer.

Flera av barnbarnen följer också med, vilket så klart betyder extra mycket för kungaparet – inte minst för Silvia som har en stark anknytning till det sydamerikanska landet.

– Det är väldigt fint att de nu får den möjligheten. De ser mycket fram emot den här resan, säger hovets informationschef Margareta Thorgren till Svensk Damtidning.

Annons
Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine med familj följer inte med till Brasilien. Stefan Jerrevång/TT

Madeleine ställer in

Prinsessan Madeleine med familj följer dock inte med på långresan, trots att det var tanken först. I stället kommer Madeleine vara kvar i Sverige och vikariera för kungen.

– I och med att det är en privat resa så kommenterar vi inte det, men det är ett val prinsessan Madeleine med familj har gjort. Mer kan vi inte säga, eftersom man måste respektera att resan sker under höstlovet och det är privat.

Uppmärksammas i utlandet

Varför Madeleine helt plötsligt väljer att stanna hemma är oklart. Nyheten har dock väckt intresse i utlandet och flera medier har rapporterat om den plötsliga vändningen.

Annons

Bland annat har norska Se och Hör förtjänstfullt skrivit om händelsen.

”Det innebär att kungens yngsta dotter stannar hemma i Sverige medan resten av kungafamiljen reser till varmare breddgrader", skriver tidningen.

Prinsessan Madeleine
Prinsessan Madeleine. Claudio Bresciani/TT

Foto: TT

Annons