Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Händelsen mellan Sofia och Madeleine på Öland – som det inte pratas högt om

14 jul, 2024, 07:00
Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofias situation ute på Öland pratas det inte om – men såhär ligger det till.
Annons

Hipp hipp hurra! Kronprinsessan Victoria fyller 47 år, och hela familjen är samlad på Öland för att fira henne hela dagen.

Prinsessan Madeleine brukar alltid flyga in från Florida, men det här är ju faktiskt hennes första sommar som Sverige-bo. Nu får hon äntligen tillbringa mer tid med familjen, och svägerskan Sofia.

SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!Brand logo
SE FILMEN: Här anländer kungafamiljen till Orups konsert på Solliden!

Drottning Silvias stora lycka på Öland

Ja, att Madeleine har saknat sin familj under alla år utomlands är ingen hemlighet. Hon har ju befunnit sig 800 mil bort, tvärs över Atlanten. Hemma i Sverige har resten av familjen kunnat umgås över mysiga söndagsmiddagar och luncher på stan, en tillvaro Madeleine längtat efter länge.

Annons

Så vad passar bättre än att kickstarta det nya Sverige-livet på Öland, där hela familjen umgås tätt och äntligen får njuta av tid ihop. Det är ju Silvias favorittid på året, när alla barn och barnbarn samlas under samma tak på Solliden slott för långa grillkvällar, båtturer, och somriga luncher.

Prinsessan Madeleine och prinsessan Sofia bor ihop

Ja, på slottet har det skapats många minnen sedan kungabarnen var små, och det fortsätter skapas nya varje år. Men idag är det faktiskt bara kungaparet som bor där när det är dags att "flytta" till Öland ett par veckor.

Medan kungaparet bor på Solliden slott, bor ju kronprinsessfamiljen i deras i jämförelse nybyggda, Villa Skönvik.

Villa Skönvik på Solliden
Victorias och Daniels pampiga sommarhus på Öland.Foto: TT

Villa Skönvik stod klart 2013, och är hela 328 kvadratmeter stort. Det är däremot inte långt till föräldrarna, eftersom huset ligger på slottsområdet.

Annons

Madeleine och Carl Philips familjer då? Jo, de "bor ihop" i Kavaljershuset. De behöver däremot inte trängas i köket eller stå i kö till badrummet. Det vackra sekelskifteshuset från 1902 är ju 500 kvadratmeter stort. Men att Madeleine och Sofia bor ihop under somrarna kanske inte alla hade koll på – det är ju deras privata tid, och ingenting som hovet pratar om utåt.

Kavaljershuset på Solliden
Här bor Madeleine och Sofia.Foto: TT

Foto: TT

Annons