Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här använder kungafamiljen sin nya strategi

20 jul, 2016, 15:26
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Danska kusinerna har inspirerat kung Carl Gustaf och hans familj. Här är kungahusets nya giv.
Annons

Förra fredagen bjöd kungahuset in en exklusiv skara fotografer till Sollidens slott på Öland för att ta en unik bild på hela kungafamiljen. Det är första gången i modern tid som en liknande fotografering ägt rum på Solliden, men greppet känns igen från andra delar av det kungliga Europa. I den danska kungafamiljen har man länge bjudit in medierna till en stor sommarfotografering på Gråsten slott på Jylland. Hela kungafamiljen har då ställt upp på bild i utbyte mot att sedan lämnas i fred under resten av semestern. På så sätt har danska hovet kunnat dela med sig av privata inblickar i familjens liv samtidigt som man haft kontroll över bildflödet. En mycket framgångsrik strategi, har det visat sig.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
grasten-foto-700x467
Danska kungafamiljen inspirerar. Här är drottning Margrethe och hennes familj på väg till 2015 års sommarfotografering på Gråsten slott.

Nu har svenska kungahuset hakat på. För två år sedan togs en snarlik bild av fotografen Anna-Lena Ahlström och den skickades senare ut som kungafamiljens nyårshälsning. Den här gången valde man istället att bjuda in ett antal fotografer och offentliggöra bilderna nära inpå fototillfället. Det ligger helt i linje med den lite mer öppna och tillmötesgående mediestrategi som kungahuset anammat den senaste tiden.

Av: Liv Sander.

Foto: IBL/Stella Pictures.

Annons