Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här avslöjas sanningen om Estelle, 12 – nya bilderna visar

18 sep, 2024, 18:00
Nya bilderna på prinsessan Estelle, 12, gör allt så tydligt.
Annons

Det kommer en dag då kronprinsessan Victoria blir drottning. Prinsessan Estelle kommer då ta över rollen som Sveriges kronprinsessa – ett uppdrag hon förberetts för sedan barnsben.

Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!Brand logo
Tillbakablick: Estelles första kungliga uppdrag!

Endast två år gammal gjorde hon sitt allra första prinsessuppdrag, när hon följde med kronprinsessan Victoria och prins Daniel till sitt hertigdöme Östergötland, och visade tidigt i livet att hon var en kunglig kraft att räkna med.

– Victoria och Daniel har behövt ha ett tänk kring Estelles utbildning redan från när hon var mycket liten. Hon har två engelskspråkiga nannys som tagit hand om henne när kronprinsessparet varit iväg och arbetat, säger Ellen Myrgård, redaktör på Svensk Damtidning.

Annons
Prinsessan Estelle
Prinsessan Estelle har sedan barnsben drillats för att en dag kunna axla rollen som Sveriges drottning. Jonas Ekströmer/TT

Detta måste Estelle tänka på

Kungaexperten och historikern Herman Lindqvist var i tre års tid Victorias privatlärare i historia. Han har nära band till kungafamiljen och vet vad som förväntas av en framtida drottning.

– För Estelle är det så att man hela tiden måste tänka på att hon ska bli regent en dag. Varje gång hon visar sig så representerar hon kungahuset. De måste tänka på hur hon ser ut hur hon är klädd, hur hon för sig. Alltid gå från programpunkt a till b och inte fladdra omkring. Det är en helt annan värld, säger han och fortsätter:

Annons

– När hon är i publika sammanhang så för hon sig som att hon vet att hon representerar och är iakttagen. Hon verkar klara det väldigt bra och tycker det är roligt, precis som sin mor. Det verkar lovande faktiskt, hon är väldigt gullig.

Nya bilderna visar sanningen

Och det är väl ingen som egentligen trott något annat, att Estelle inte skulle föra sig väl i publika sammanhang. Extra tydligt blev det också under Paralympics i Paris, där Estelle följde med Victoria och drottning Silvia för att bevittna tävlingarna på plats.

Annons

Hon hälsade på svenska atleteter, satt i publiken och hurrade. Tre generationer kungligheter sida vid sida – samtliga på det klara med hur man beter sig i publika sammanhang.

För varje år som går blir det så tydligt: Estelle är Sveriges nästa kronprinsessa och hon har redan nu insett vad som förväntas av henne!

Kronprinsessan Victoria och prinsessan Estelle
Kronprinsessan Victoria och Prinsessan Estelle hälsar på Prins Edward och Sophie, hertiginna av Edinburgh under lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris. Christine Olsson/TT
Drottning Silvia och prinsessan Estelle
Drottning Silvia och Prinsessan Estelle närvarar under lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris. Christine Olsson/TT
Annons
Prinsessan Estelle och kronprinsessan Victoria
Kronprinsessan Victoria, Prinsessan Estelle och Drottning Silvia under lagtävlingen i dressyr på Paralympics i Paris. Sven Lindwall / Expressen / TT

Foto: TT

Annons