Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här besöker Victoria sitt eget Västergötland

21 nov, 2014, 15:40
author
Annons
Victoria-

I dag gästade kronprinsessan Borås. Vad som stod på schemat? Textilkunskap.

I två dagar gästar kronprinsessan Victoria landskapet som hon är hertiginna för – Västergötland.

Victoria-6

I dag står Borås på schemat och i morgon är det dags för en tur till Skara, följt av Skövde och Mariestad. Första stoppet på resan var Högskolan i Borås.

Annons
Victoeriaq-8

Victoria gjorde entré iklädd grå kappa och svartvit outfit och gick in på Textile fashion center.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Vickan-4
Crown Princess Victoria visit the Swedish School of Textiles
Annons

– Det är jättekul och hedrande att kronprinsessan vill besöka oss och att hon är intresserad av att ta del av den forskning vi bedriver inom hållbar utveckling. Det är fantastiskt att hon vill träffa så många forskare som nu får tillfälle att presentera sin forskning, säger Martin Hellström, prorektor vid Högskolan i Borås till gp.se.

Pratstund med Victoria

Mängder av människor hade samlats i Borås för att få hälsa på kronprinsessan. Under dagen fick Victoria vid flera tillfällen stannat upp och för att med olika barn. En lycklig liten tjej fick till och med äran att räcka över en teckning, och få en egen liten pratstund med kronprinsessan.

Annons

Besöket fortsätter

Första anhalt under morgondagen är Jula och familjeföretagets centrallager i Skara.

Victoria-45

På bilden ovan ser vi Victoria och Kommunfullmäktiges ordförande i Borås Per-Olof Höög.

– Kronprinsessan är intresserad av att se verksamheten med egna ögon och ta del av vad som gjort Jula framgångsrikt, samt ta del av framtidsplanerna och den fortsatta expansionen, säger man i ett pressmeddelande från “diversehandeln” Jula. Därefter avslutas besöket med Lottakårens riksstämma i Skövde och middag i Mariestad.

Victoria-4

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

 

Annons