Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här döljer Mette-Marit sorgen – och biter ihop framför pressuppbådet

29 aug, 2024, 15:24
Ett mörkt moln vilar över festligheterna.
Annons

Nu är det äntligen dags – i Norge väntas fest i dagarna tre! Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett säger "ja" till varandra under lördagen, och redan under torsdagen bjöds gästerna in för ett mingel.

Här anländer kronprinsessan Mette-Marit och kronprins Haakon – mitt i skandalen.

Här anländer Mette-Marit och Haakon till festen – döljer sorgenBrand logo
Här anländer Mette-Marit och Haakon till festen – döljer sorgen

Här anländer kronprinsessan Mette-Marit till bröllopsfirandet

Under torsdagskvällen bjuds bröllopsgästerna in till Hotel 1904 i Ålesund, för festligheternas allra första programpunkt.

Annons

Det är ett "meet and greet"-mingel där gästerna får chansen att bekanta sig med varandra, och komma in i feststämning, som drar igång vid 19:00. Vid 21:00 väntar en konsert för gästerna, som enligt inbjudan kommer innehålla överraskningar.

Klädkod? Ja, den chockade många när det läckte ut att brudparet uppmanat gästerna att klä sig "sexigt och coolt".

Strax innan klockan 17 på torsdagseftermiddagen anlände gästerna till hotellet – dock inte i sina festkläder, de åker på senare.

Kronprinsessan Mette-Marit anländer till Hotel 1904
Mette-Marit ler till folket – men hon bär på en stor sorg.Frederik Ringnes
Annons

Mette-Marit och Haakon vinklade glatt till folket, och enligt Dagbladet blev det ett smärre kaos på platsen när kungligheterna försvunnit in i hotellet.

"Efter att kronprinsparet tagit sig in på hotellet är det totalt kaos och helt stillastående i trafiken utanför", skriver tidningen, och en utsänd reporter rapporterar att polisen tvingades gripa in och styra upp.

Och även om Mette-Marit var på glatt humör vilar det såklart en tung sorg över henne. Henne son Marius Borg Høiby har varit föremål för rubriker världen över efter att han gripits misstänkt för misshandel och skadegörelse. Sedan dess har skandalerna kring Marius avlöst varandra. Under onsdagen rapporterades det att han flytt landet – och befinner sig i Norge.

Annons

Även Märtha Louise dotter Maud har anlänt till hotellet, i diskret manér, och Dureks familj, rapporterar Se og Hør.

Maud Behn
Maud Behn anländer till hotellet.Caroline Vagle/Se og Hør

En dryg timme innan festen drog igång, syntes Mette-Marit överraskande nog ute på gatorna. Hon berättade för pressen att hon ville få frisk luft, och återvände till hotellet i god tid för att hinna svida om.

Mette-Marit bar ansiktsmask under sin promenad, det är oklart varför.Heiko Junge

Foto: TT/Caroline Vagle/Se og Hør

Annons