Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här dyker kungen plötsligt upp – på Madeleines och Silvias fest i New York

27 sep, 2024, 11:30
Prinsessan Madeleine och drottning Silvia på festlig middag i USA – då dyker plötsligt kungen upp!
Annons

Drottning Silvia och prinsessan Madeleine avslutar under fredagen sitt tre dagar långa officiella program borta i USA. Här har de haft ett späckat schema med sin älskade World Childhood Foundation, och njutit av mor- och dottertid på tuman hand.

Vistelsen inleddes med en middag för att fira Childhoods 25 år – och då dyker plötsligt kungen upp!

Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!Brand logo
Madeleines & Silvias glammiga fest i New York • Uppgifter i norsk press: ”Knark hemma hos Mette-Marit” • Därför flyttar Frederik & Mary igen – 3 kungliga snackisar från vecka 39!

Drottning Silvias starka ord på middagen

Det har alltså gått 25 år sedan drottning Silvia grundade World Childhood Foundation, och nu är organisationen större än någonsin. Varje dag arbetar man för att förebygga sexuella övergrepp mot barn, runt om i hela världen.

Annons

Och trots att Silvias önskan är att Childhood inte ska behövas alls, är hon hoppfull inför det arbete de gör. Under middagen höll hon ett tal, som avslutades med en framåtblick:

– När vi firar 25 år av framsteg i år, förnyar vi vårt engagemang för denna kamp. Med mod och beslutsamhet kommer vi att fortsätta driva förändring. Tillsammans kommer vi att se till att alla barn kan växa upp i en värld fri från sexuella övergrepp och utnyttjande av barn.

Drottning Silvia och Prinsessan Madeleine ankommer middag med anledning av World Childhood Foundation USA:s 25-årsjubileum
Madeleine och Silvia strålade! Pontus Höök
Annons

Här dyker kungen plötsligt upp i New York

Middagen ägde rum på tjusiga Park Avenue på Manhattan, där det svenska generalkonsulatet ligger. Här bor generalkonsul Erik Ullenhag med sin fru Maria, och flera av Madeleines väninnor och kollegor stod på gästlistan.

På Childhoods Instagram beskriver man kvällen som "vacker" och tackar Erik Ullenhag för en intim och inspirerande middag.

Värden själv valde i sin tur att tacka för kvällen på plattformen X. Även han vittnar om en underbar afton i kungligheternas sällskap, och riktar ett särskilt tack till drottning Silvia:

Annons

"Hennes kungliga höghet har arbetat för att inspirera, främja och utveckla lösningar för att få slut på orättvisor mot barn. Vi tackar henne för hennes kraftfulla arbete under dessa 25 år."

På bilderna ser vi också ett bekant ansikte: kungen! Nästan, i alla fall.

Ja, på ett foto går drottning Silvia och Erik Ullenhag ned för en trappa, och vi ser att han ställt fram ett porträtt på kungaparet!

Foto: Skärmdump X

Det är den bilden som delades med anledning av kungens 40 år på tronen år 2013, som makarna Ullenhag placerat för alla gästers beskådan. Tänk vad härligt för Silvia, som kanske har lite hemlängtan, att få sig en glimt av sin älskade make!

Foto: TT

Annons