Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här får prinsessan Madeleine jobbigt besked – visar öppet sin sorg

26 sep, 2024, 16:00
Prinsessan Madeleine
Pontus Höök
Prinsessan Madeleine har fått motta ett mycket tungt besked.
Annons

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia har gjort resan över Atlanten i noblast tänkbara syfte. Som frontfigurer för World Childhood Foundation är de i New York för att fira organisationens 25-årsjubileum – men det blir inte bara tre dagars bekymmerfri fest som väntar. Childhood för som bekant en väldigt viktig kamp, där det är världens allra mest utsatta grupp, barnen, som är i fokus.

Här dyker drottning Silvia upp – mitt folkvimlet i Stockholm!Brand logo
Här dyker drottning Silvia upp – mitt folkvimlet i Stockholm!

Prinsessan Madeleine får motta tungt besked

Silvia, Madeleine och flera andra från Childhoods verksamhet dök upp på Sveriges generalkonsul residens för en middag. Men innan man åt hade man samtal och redovisningar av Childhoods arbete.

Annons

Organisationen har som uttalat mål att förbättra levnadsvillkoren för barn som riskerar att utsättas för våld eller sexuella övergrepp. Det är således tuffa berättelser och vittnesmål som de engagerade måste lyssna på – och det märks på Madeleine i bilden nedan.

Prinsessan Madeleine
Tack för allt du gör, Madeleine! Pontus Höök

Det är en prinsessa med sober, djupt drabbad min som inte räds för att visa att hon verkligen känner empati med de stackars barnen. Att unga människor lider därute i världen – finns det ett tyngre besked att få?

Annons

Men kvällen var inte bara vigd åt nattsvart allvar. Det finns även bilder då vi får se mor och dotter le brett, glada över att få arbeta tillsammans, för en så viktig sak.

Prinsessan Madeleine och drottning Silvia
Ni är så fina ihop! Pontus Höök

Silvias plan för Madeleine

Tanken är att Madeleine ska ta över ordförandeskapet i Childhood en dag. Hon har valts ut av Silvia själv som arvtagare och har de senaste åren tagit ett större och större ansvar för organisationen.

Men drillandet började tidigt.

– Jag menar, vi växte upp med Childhood, och pappa brukar säga att vi fick det till både frukost, lunch och middag, har prinsessan Madeleine berättat i SVT:s Året med kungafamiljen.

Annons

– Och så var det verkligen, mamma pratade jämt om Childhood, hon berättade alltid för oss när hon kom tillbaka från sina resor, vi fick höra vad hon varit med om om de problemen som finns och om de barnen som hon hade mött.

Annons