Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här går småprinsarnas sommarlov upp i rök!

06 aug, 2015, 12:59
author
Annons
Margrethe-12

Farmor Margrethe blossande på en cigarett med ett av barnbarnen i handen.

Inte ok, tycker omvärlden, som reagerar starkt på danska drottningens tobaksvanor. Barn och cigaretter hör inte ihop. Drottningen borde föregå med gott exempel och fimpa, skriver Daily Mail.

Margrethe
Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Henrik-Margethe

Det var när danska kungahuset bjöd in media till den årliga sommarfotograferingen på Gråsten Slott på Jylland som Margrethe kom ut på trappan med en cigarett i handen. Ett stort pressuppbåd  förevigade kungafamiljen, som tog en promenad i slottsträdgården.

Alexandra-Berleburg

Men det som intresserade flera av fotograferna var det faktum att Margrethe rökte så nära barnbarnen.

Annons
prins-henrik-ibl

I det kungliga följet deltog utöver drottning Margrethe och prins Henrik, även kronprinsparet Fredrik och Mary samt deras barn fyra barn. I sällskapet fanns även prinsessan Benediktes dotter Alexandra med familj.

Tur att inte prins Joachims son, prins Henrik, var med, menar dansk press.

– Han har astma och bör ju naturligtvis inte få cigarettrök i sina små lungor.

Henrik-Margethe

Passiv rökning är bevisat ohälsosamt. En förmildrande omständlighet, enligt danskarna, var att drottningen rökte utomhus.

Annons
Hund

Kronprinsessan Mary är helt emot rökning. Hon ställde krav på sin blossande kärlek Frederik när de träffades. Och han lyckades sluta med hjälp av Marys coaching.

Under promenaden lekte prins Christian och lillebror Vincent med kungligheternas hundar på gräsmattan.

Vi får hoppas att barnbarnen inte gör som Margrethe, börjar röka. Många slutar, men den danska regenten har inte för avsikt att bli av med sin farliga vana. Hon är en inbiten rökare, som har svårt att vara utan nikotin en längre stund.

Av Åsa Bönnelyche

Foto: Stella Pictures

 

 

 

 

 

 

 

 

Danska Ekstrabladet tycker för egen del att det hela inte är så farligt. Drottningen har ju alltid rökt och alltid kommer att göra det, konstaterar tidningen.

 

Man har dessutom tillfrågat sina läsare om saken. 55 procent anser att det är Margrethes ensak att röka och att hon mycket väl kan få blossa vidare, även i sällskap med barnbarnen.

 

Annons