Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här glömmer kungen bort kamerorna – och låter känslorna flöda!

07 aug, 2024, 13:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Det hör inte till vanligheterna att se kungen agera på detta sättet.
Annons
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!Brand logo
Här avslöjas Estelles & Silvias relation • Chockerande prislappen på Madeleine & Victorias skor • Chris överraskar alla – 3 kungliga snackisar från Victoriadagen 2024!

OS är i full rulle och det är nog ingen som missat Armand Duplantis otroliga insats under stavhoppningen – och vilken show han bjöd på i måndags!

Han tog inte bara hem OS-guldet för Sverige utan slog även världsrekordet ännu en gång!

Från läktarna i Paris till hemma i TV-sofforna i Sverige var det jubel och stående ovationer. Det var även en viss kunglig frontfigur som befann sin på plats när Mondo slog rekordet– som helt enkelt inte kunde hålla tillbaka känslorna.

Annons
Bernat Armangue

Fina mötet mellan kungen och Armand

Mondo möttes av kärlek från nära och kära direkt efter hoppet och senare på kvällen samt dagen efter fick han ett minst sagt speciellt möte med kungen och drottning Silvia.

Det hör inte till vanligheterna att se vår statschef visa känslor – och ännu mindre krama om människor utanför familjen, men undantag görs när man tagit guld för Sverige!

Jessica Gow/TT

Inne på arenan hann kungen och Armand byta några snabba ord och han var minst sagt tacksam över att de dök upp för att se honom tävla.

Annons

– Jag kommer inte riktigt ihåg vad han sa. Jag tror han sa grattis, säger Duplantis.

Han fortsätter:

– Jag är jättetacksam för att han var här och jag hoppas han gillade showen, Jag är jättetacksam att de kom hit och stöttade mig. Det betyder jättemycket för mig att ha alla svenskar här på arenan. Det är speciellt.

Kungaparet landade i Paris samma dag som finalen och inledde dagen med att gratulera Sarah Sjöström till hennes två OS-guld. Paret kommer stanna i Frankrike resten av veckan och stötta resten av våra svenska atleter.

Bild: TT

Annons