Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör Chris O'Neill det oväntade – för första gången på 11 år

12 sep, 2024, 04:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Chris O'Neill gör någonting helt oväntat – med prinsessan Madeleine vid sin sida.
Annons
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!Brand logo
Kärleksgester & missar – 4 detaljer från riksmötets öppnande som du måste veta!

Det var en riktigt stor dag för våra kungligheter under tisdagen.

Riksmötet öppnade under tisdagen – kungligheterna på plats

Dagens stora händelse var nämligen riksmötets öppnande, som inte händer särskilt ofta, men när det väl gör välsignas med kunglig glans.

Och i år var det verkligen kungafamiljen som snodde uppmärksamheten, eftersom alla förutom barnen var med!

En näst intill historisk dag, inte minst då både prinsessan Madeleine och Chris O'Neill, som tidigare i år flyttade hem till Sverige från Florida, var på plats.

Annons

Madeleine och Chris på plats

Därför var det i princip naturligt att många vände på sina huvuden när prinsessan och hennes make kom gåendes med varandra tillsammans med resten av kungligheterna.

rins Carl Philip, prinsessan Sofia, Chris O'Neill och prinsessan Madeleine anländer till Kungliga Operan inför riksdagens föreställning med anledning av riksmötets öppnande. Jessica Gow/TT

Det är nämligen första gången på 11 år de är på plats under riksmötets öppnande tillsammans. Senaste gången Chris O'Neill var med var paret nyförlovade!

Annons

Och för Madeleine har det dröjt sju år sedan hon medverkade. Så det var verkligen en extra rolig dag för prinsessparet, som gjorde sitt första kungliga gemensamma uppdrag sedan hemkomsten.

Prinsessan Madeleines stiliga entré

Är det någon som vet hur man gör entré är det prinsessan Madeleine. Det var nämligen med pompa och ståt som hon, utan ansträngning, vandrade över Gamla Stans kullerstenar i skyhöga stilettklackar.

Och det verkar som att Madeleine sakta men säkert börjar återgå till kungliga uppdrag under hösten. Redan under onsdagen medverkade hon i World Childhood Foundations verkställande kommittémöte och senare i september inträffar både seminarium och styrelsemöten.

Så roligt att se Madeleine åter i arbete!

Annons