Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör drottningen det totalt oväntade – får alla att studsa till

10 okt, 2024, 20:00
author Alice Lövholm
Alice Lövholm
TT.
Här fångas drottningens oväntade beslut på bild!
Annons
Silvias stora glädje på viktiga uppdragetBrand logo
Silvias stora glädje på viktiga uppdraget

Drottning Máxima av Nederländerna är en av världens yngsta drottningar och har vid flera tillfällen visat på att hon kan göra stora avtryck!

Tillsammans med kung Willem Alexander har hon tre döttrar: Prinsessan Catharina Amalia, prinsessan Alexia och prinsessan Ariane.

Under den nederländska kungafamiljens senaste sammankomst stod ett stort firande på agendan. Ingen i familjen var däremot beredd på drottningens oväntade upptåg!

Drottningens oväntade knep framför kameran

Under måndagen samlades den nederländska kungafamiljen för att fira Máximas mamma Márias födelsedag. Då visade Máxima prov på sin ungdomliga energi och förvånade både familjen och fotografen!

Annons

Utöver Máxima, kung Willem Alexander och deras döttrar var även Máximas två bröder på plats: Juan och Martín Zorreguieta.

När familjen skulle fotograferas hoppade Máxima plötsligt upp och lyftes upp av familjen för ett spexigt fotografi! Familjen fick ett gott skratt och kvällens fortsatta firande fick en härlig start.

Drottning Máxima fick alla att hoppa till under familjens senaste sammankomst! Foto: GRBY / BACKGRID US / TT
Visst blev det ett härligt familjeporträtt? Foto: GRBY / BACKGRID US / TT
Annons

Kopplingarna mellan kungahusen

Det svenska och nederländska kungahusen står varandra väldigt nära varandra och möts ofta på både officiella och privata sammankomster. Visste du till exempel att kung Willem Alexander är prinsessan Estelles gudfar?

Kronprinsessan Victoria är i sin tur gudmor till Willem och Máximas dotter Catharina Amalia. Att kungahusen ger varandra de ärofyllda titlarna gudfar och gudmor är ett sätt att bibehålla de starka banden genom fler generationer.

Precis som drottning Silvia är drottning Máxima känd för sina stilsäkra outfits och har genom åren kommit att bli något ut av en modeikon.

När nästa möte mellan kungahusen blir återstår att se men en sak vi kan vara säkra på är att det blir fartfyllt!

Foto: TT.

Annons