Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör kung Charles det oväntade – så har du aldrig sett honom bete sig förut

09 jul, 2024, 12:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Det blev ett möte fyllt av skratt och allvar.
Annons
Hör Kung Charles skämt om detaljen i bildenBrand logo
Hör Kung Charles skämt om detaljen i bilden

Under lördagen fick kung Charles ett riktigt finbesök på Buckingham Palace.

Englands nationalsport

Cricket-laget West Indies var inbjudna till slottet inför deras match på Lord’s Cricket Ground i London.

Det i sig är inte så konstigt. Cricket har varit Storbritanniens nationalsport sedan 1800-talet, och har en stark kunglig koppling.

Kung Charles oväntade beteende

Och det var ett möte fyllt av skratt. Kung Charles fick lära sig vad ”fistbump” är, när man slår en varsin knuten näve mot varandra som i en hälsningsfras, och skrattade gott när en av spelarna visade hur det gick till.

Annons
Yui Mok

Men det fanns också tid för lite mer allvarliga ämnen. Kung Charles och spelarna kom in på förödelsen orkanen Beryl som härjat på de karibiska öarna.

”Fantastiskt att träffa kungen”

Så här sade lagkaptenen om mötet:

– Det var fantastiskt att träffa kungen. Jag berättade för honom att orkanen hade förstört öarna och orsakat mycket skada, och nu är det ännu viktiga att spela så att vi gör Västindien stolta, sade lagkaptenen Kraiga Brathwaite till Daily Mail efter mötet och tillade:

– Jag sade att vi skulle vilja väcka glädje och leenden tillbaka i deras ansikten. Vi vill ge människor något att hurra för. Det är det minsta vi kan göra.

Annons