Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här gör Victoria det oväntade – när hon kliver in i klassrummet

08 okt, 2024, 06:00
Kronprinsessan Victoria genomgår just nu militärstudier på heltid. Och när hon under måndagen klev in i klassrummet skedde det oväntade.
Annons

Den uppmärksamme har noterat att kronprinsessan Victorias officiella framträdanden i höst är betydligt färre än vanligt. Förklaringen stavas hennes militärstudier inom Försvarsmakten, som hon just nu genomgår.

När skolveckan drog igång under måndagen och kronprinsessan Victoria stegade in i klassrummet hände något oväntat – se bilderna här.

Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!Brand logo
Sofias pappa har flyttat till Stockholm • Victoria tar över – här är nya jobbet • Prinsessans stora gravidlycka – 3 kungliga snackisar från vecka 40!

Kronprinsessan Victorias önskan – hovets ord

Att Victoria ska genomgå militärstudier är något som planerats länge, men som blivande statschef har hon ett schema som är bokat in i minsta detalj.

Annons

Men så plötsligt fick hovet och staben kring Victoria till pusslet, och i mitten av augusti satt hon där i Jacob Berzelius-salen med sina nya klasskamrater.

– Min ambition är att lägga all min kraft på detta, för att i framtiden kunna representera Sverige och Försvarsmakten på bästa sätt. Jag ser fram emot en intressant och givande studietid med mina nya kurskamrater!, sa Victoria då.

Victorias utbildning är en särskild officersutbildning, och den första delen som hon just nu genomgår, väntas vara slutförd i februari.

– Hon vill fördjupa sina kunskaper, inte minst i en tid som denna då det är väldigt mycket oro och krig ute i världen, sa hovets informationschef Margareta Thorgren till TV4 då.

Kronprinsessan Victoria chockar alla i klassrummet

Victoria har under hösten pluggat på för fullt – i tystnad. Det har säkerligen blivit många timmars plugg hemma på Haga och långa salstentor:

Annons

– Det kommer att vara mycket undervisning i lärosalar, och regelbundna tentor, har Margareta Thorgren sagt.

Men så plötsligt, under måndagen, skedde det oväntade. Kronprinsessan Victoria log glatt och hejade till TT:s kameror, som hade bjudits in för att fota lektionen. På schemat stod krigsspelbaserad undervisning.

Snacka om oväntat – och bjussigt!

Kronprinsessan Victoria som går en särskild officersutbildning (SOFU) på Försvarshögskolan i Stockholm.
Nämen – se där! Claudio Bresciani/TT
Kronprinsessan Victoria som går en särskild officersutbildning (SOFU) på Försvarshögskolan i Stockholm.
Claudio Bresciani/TT
Annons


Foto: TT

Annons