Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här hakar kungahuset på senaste trenden inom sociala medier

06 okt, 2016, 12:00
AvJohanna Lejon
Först Facebook, därefter Instagram. Nu tar kungahuset nästa steg inom sociala medier.
Annons
Swedish royal couple in Germany - Berlin

Kungahuset må vara en gammal, historisk, del av det svenska samhället. Men nu visar man att man är först (i alla fall nästan) med det senaste. Under kungaparets statsbesök i Tyskland, som drog igång under gårdagen, testade man på den nya “flugan” inom sociala medier: Instagram-stories. Instagram-stories är ungefär som ett slags Snapchat, på Instagram. I stories-delen av Instagram-appen kan man göra små uppdateringar med bilder och filmer som sedan försvinner efter ett dygn. Svensk Damtidning gör detta löpande under Tysklands-besöket.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

I går gjorde kungahuset sitt första stories-inlägg på “Insta”. Vad de la upp? Ett foto med flaggor där man i en tillhörande text talade om att statsbesöket var igång.

Nedan ser ni bilden.

IMG_6480_735x1000

 

Av: Johanna Lejon.

Foto: Kungahusets Instagram, Ibl.

Annons