Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här inleder kungaparet Nationaldagsfirandet

06 jun, 2016, 11:09
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kungaparet inleder Nationaldagsfirandet i Skåne. Så här firar de i dag.
Annons
Kungaparet-Ste1

Sverige visar verkligen upp sig från sin allra vackraste sida under Nationaldagen. I Skåne möttes kungaparet av strålande sol och ljumma vindar när de tidigt på måndagen anlände till Helsingborg och sommarslottet Sofiero. De möttes av flera hundra åskådare som viftade med svenska flaggor.

Kungaparet är på plats för att bland annat inviga utställningen “Kungligt konstnärskap” som markerar slottets 150-årsjubileum. Kungen tog också det första spadtaget till den nya gångbro som byggs över rhododendronravinen. Sofiero betyder mycket för kungafamiljen och kungens farfar tillbringade alltid sina somrar här.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Kungaparet fortsätter Nationaldagsfirandet i Stockholm där de möter upp resten av familjen. I kväll ska de vara med vid det stora firandet på Skansen och dagen avslutas med stor mottagning på Stockholms slott.

Se fler bilder i bildspelet!

Av: Liv Sander.

Bilder: Stella Pictures.

 

 

Annons