Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här jobbar Mette-Marit och Victoria ihop - se bilderna!

13 jun, 2016, 12:19
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Kronprinsessorna Victoria och Mette-Marit är som bekant goda vänner. Och just nu arbetar de tillsammans på konferensen Eat i Stockholm.
Annons
victoria och mette-marit6 ibl

Stockholm har fått finbesök från Norge! Kronprinsessan Mette-Marit är här för att, tillsammans med sin kungliga kollega och nära vän Victoria, delta i Eat Stockholm Forum. En miljökonferens som leds av Gunhild Stordalen. De kungliga väninnorna anlände till hotell Clarion vid klockan 09.50 imorse. Gunhild mötte prinsessorna i dörren och trion startade sedan dagen med att inviga konferensen tillsammans. Forumet, som även pågår imorgon, fortlöper just nu med seminarier och föreläsningar. Och senare i eftermiddag ska Victoria dela ut Gunhild Stordalens innovationspris på 200 000 kronor. Prisas gör entreprenören Erik Lindberg för sin utveckling inom digital teknik. Ett område där han bland annat har utvecklat mätningar för att upptäcka farliga bakterier i kött.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

– Det är fantastiskt kul. Pengarna går givetvis till fortsatta aktiviteter, säger Erik Lindberg till Dagens Industri.

Svensk Damtidning var på plats när Mette-Marit och Victoria anlände till konferensen och det märks verkligen hur nära väninnor de är. Och det gemensamma intresset för miljöfrågor gör ju bara relationen ännu starkare. Mette-Marit är ju dessutom fadder till prins Oscars.

Så här såg det ut när prinsessorna anlände till Clarion:

 

Av Ellen Myrgård Lindén

Foto: IBL

Annons