Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här kan du fira kronprinsessan Victoria i sommar

09 jun, 2017, 07:30
Ta reda på var du kan få en glimt av jubilaren!
Annons

Nu är det bara fem veckor kvar till Victorias 40-årsdag! I år är firandet rekordstort och delas mellan Stockholm och Öland. Det inleds fredagen den 14 juli på Stockholms slott och avslutas på Solliden dagen därpå. Planerar du att vara i Kungliga Huvudstaden för att fira kronprinsessan på plats?

Då vet vi var du ska stå!

Födelsedagen börjar stämningsfullt med en tacksägelsegudstjänst i Slottskyrkan och därefter ger kungen och drottningen en mottagning i Logården på slottet för sin äldsta dotter.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Sedan blir det kortege och när den rullar iväg från slottet blir det många fina tillfällen att hylla Victoria längs vägen. Kortegevägen går nerför Slottsbacken, över Norrbro och Gustav Adolfs torg, innan den svänger vänster och rundar Tegelbacken. Sedan fortsätter den Vasagatan ner, längs Kungsgatan fram till Stureplan och så längs Birger Jarlsgatan, förbi Dramaten och fram till Kungliga Hovstallet. Därifrån fortsätter Victoria sedan i bil till flyget som ska ta henne till Öland och det fortsatta firandet där.

Se kortegevägen på kartan nedan:

 

Foto: IBL

Annons