Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här möter drottningen påven igen

24 nov, 2016, 15:31
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Påve Franciskus Drottning Silvia
Här möts påve Franciskus och drottning Silvia för tredje gången på kort tid.
Annons
Påve Franciskus Drottning Silvia
Påve Franciskus hälsade drottningen välkommen till Vatikanen.

Drottning Silvia har rest till Vatikanstaten för att vara med vid en stor konferens om ungdomars drogmissbruk. Frågan engagerar den svenska drottningen starkt och hon har flera gånger berättat om sin dröm om ett drogfritt samhälle. Under torsdagen närvarade även påven under konferensen.

– Det som är så viktigt och så fantastiskt är att det hela händer under påvens välsignelse. Hela den här diskussionen visar att påven lyfter fram dessa frågor, säger drottningen till Expressen.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Det här är drottningens tredje möte med påven på kort tid. I slutet av oktober besökte Franciskus Lund för högtidlighållandet av reformationens 500-årsjubileum och var kungaparet givetvis på plats för att välkomna honom. Första mötet mellan drottningen och påven skedde förra våren då Silvia och prinsessan Madeleine reste till Vatikanen för att vara med vid ett symposium om trafficking.

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons