Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här struntar gravida Sofia och Carl Philip i "regeln" – och låter kärleken flöda

05 sep, 2024, 11:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip omgivna av folk och ivriga fotografer. Ändå bryter de mot den gamla kungliga kutymen – och låter kärleken flöda.
Annons
Sofias blixtsnabba kärleksgest till Carl Philip – när hon tror att ingen serBrand logo
Sofias blixtsnabba kärleksgest till Carl Philip – när hon tror att ingen ser

Prinsparet är lyckan själv under det officiella besöket i Värmland. Bara för några dagar sedan berättade makarna den glada nyheten – de väntar barn.

Något som såklart gör just denna resa speciell, och gravidlyckan är verkligen i luften. Som prins Carl Philip själv sa till Svensk Damtidnings utsända reporter Helena Wiklund under onsdagen:

– Som de flesta blivande föräldrar blev vi jätteglada. Det var stor glädje, säger Carl Philip.

Och visst ser man att prinsparet är glada. De kan inte låta bli att visa sin kärlek för varandra helt öppet...

Annons

Sofia och Carl Philip visar sin kärlek

Det här med öppna kärleksgester kungliga par emellan är något av en vattendelare. Den äldre generationen kungligheter är generellt mer sparsamma – medan den yngre generationen oftare bryter mot den oskrivna regeln.

Och inom den svenska kungafamiljen tar prins Carl Philip och prinsessan Sofia täten när det kommer till att visa sin kärlek. Som Svensk Damtidnings mångåriga reporter Ellen Myrgård Lindén förklarat det:

– Prinsparet struntar i de går rätt emot ett stort pressuppbåd. Vill de hålla varandra i handen eller smeka den andre över ryggen så gör de det. Oavsett om sammanhanget är formellt eller privat.

Just detta får vi se prov på nu när Carl Philip och Sofia är i Värmland – och visst förstår man att känslorna flödar? De ska ju faktiskt få ett till barn om bara runt sex månader.

Sofia och Carl Philips öppna kärleksgest

Så att prinsparet håller varandra i handen när de besöker Morokuliens infocenter för samtal om om gränsfrågor och gränssamarbete mellan Sverige och Norge är inte konstigt.

Annons

Ja, trots att de är omgivna av folk och smattrande kamerablixtar har de för en stund bara ögon för varandra – och deras kärlek går nästan att ta på:

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip skrattar medan de håller varandra i handen
Prinsparets lycka går nästan att ta på – de kan inte låta bli att hålla varandra i handen! Foto:Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip sitter ner och håller varandra i handen
I februari väntar prinsessan Sofia och prins Carl Philip tillskott.Fredrik Sandberg/TT
Annons

Under torsdagen händer det igen. När prinsparet anländer till Myndigheten för psykologiskt försvar - där de bland annat ska lära sig om hur man identifierar informationspåverkan - tar Sofia kärleksfullt sin prins på axeln medan hon ler stort:

Prinsessan Sofia ler och tar prins Carl Philip på axeln
En snabb kärleksgest från prinsessan Sofia. Foto:Helena Wiklund/Svensk Damtidning
Prinsessan Sofia håller en hand på prins Carl Philips arm
Prinsparet visar sin kärlek helt öppet! Foto:Helena Wiklund/Svensk Damtidning
Annons

Men prinsparet är ju också vana vid att balansera det privata med det kungliga, och skiftar snabbt tillbaka till de viktiga samtalen. Men i bakgrunden finns hela tiden den stora lyckan – snart blir Carl Philip och Sofia föräldrar igen.

Foto: TT, Helena Wiklund/Svensk Damtidning

Annons