Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här tar kronprinsessan emot på Haga slott - se unika bilderna

30 dec, 2016, 13:25
AvJohanna Lejon
Victoria öppnar upp familjens hem.
Annons
VictoriaHaga1

2011 flyttade kronprinsessan Victoria och prins Daniel in på Haga slott. Speciellt, givetvis. Haga är parets första riktiga gemensamma hem och för Victoria betyder slottet mycket, det var ju här hennes fastrar, och hennes pappa, kungen, växte upp. Då det vankas speciella intervjuer gillar både kronprinsessan och Daniel att bjuda in journalister till Haga. Och det var precis det som hände i början av december, då SVT:s team från Året med kungafamiljen bjöds in till slottet för en intervju. Intervjun sändes häromdagen, i SVT, och i den ser vi kronprinsessan sitta framför en öppen brasa inne på Haga.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Temat för intervjun var kronprinsessans kamp för miljön. Särskilt ville Victoria lyfta fram Östersjön.

Annons

– Östersjön är så komplext och ser så vackert ut på ytan. Men sen, med lite mer information så inser man att det mår väldigt dåligt.

Victoria fortsatte:

– När jag var liten fiskade vi mycket utanför Öland, Kalmarsund särskilt. Där är det andra fiskar som man får upp i dag, om man ens får upp fisk. Ibland är det ont om fisk. Sedan har vi algblomningen som de flesta som försöker simma i Östersjön på sommaren drabbas av. Man inser att det inte går att simma eller att det inte ser särskilt roligt ut

Victoria berättade också att hon redan nu pratar med dottern Estelle om detta viktiga ämne.

– Vår dotter Estelle är fyra, men vi går och pratar med henne om det. Att fisken inte är bra, att vi fiskar på ett sätt som inte är hållbart. Vi pratar mycket om bottendöd och syrefattiga bottnar. Att av världens tio döda marina zoner så återfinns sju stycken i Östersjön.

haga56
I detta vackra rum gjordes intervjun.

Här kan du se Året med Kungafamiljen i sin helhet.

Foto: SVT.

Annons