Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här visar Sofia upp sin kärlekstatuering – under besöket i Värmland!

05 sep, 2024, 15:00
Prinsessan Sofia och prins Carl Philip
Prinsessan Sofia har en festlig kväll i bagaget – där hon även visade upp sin kärlekstatuering!
Annons
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!Brand logo
Här är första bilderna på prinsessan Sofia efter gravidlyckan!

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip har avhandlat två intensiva dagar i Värmland, och under onsdagskvällen blev det galej.

Då bjöds prinsparet på festmiddag på Residenset i Karlstad där de togs emot med öppna armar av landshövding Georg Andrén och hans fru My.

Det blev mingel, glada miner och en imponerande - och helt vegetarisk - middag. Men även, en skymt av Sofias speciella tatuering – som symboliserar kärlek!

Prinsessan Sofia visar upp tatueringen

Det här med att prinsessan Sofia har tre tatueringar är välkänt, men det kan gå rätt lång tid mellan gångerna vi ser dem.

Annons

Men under onsdagen hände det alltså. På bilder från prinsparets festliga kväll ser man Sofias ankeltatuering, och den har en alldeles speciell betydelse.

Prinsessan Sofia på Residenset i Karlstad
Prinsessan Sofia strålade under onsdagskvällen – där vi även fick en glimt av hennes ankeltatuering. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Prinsessan Sofias ankeltatuering
Prinsessans tatuering är ett minne från tiden innan Sofia blev kunglig. Foto: Fredrik Sandberg/TT
Annons

Ja, länge var tatueringen något av en gåta men 2019 kunde Svensk Damtidning knäcka koden – den står för prinsessans ursprungsfamilj.

Alltså, E för pappa Erik, M för mamma Marie, L för systern Lina och S för systern Sara. En kärlekshyllning till några av de allra närmast Sofia, helt enkelt.

Prinsessan Sofias fot där man ser hennes ankeltatuering
En bättre glimt av Sofias tatuering, som hyllar prinsessans ursprungsfamilj. Foto: TT

Utöver tatueringen på ankeln har Sofia också ett soltecken i nacken och en fjäril på revbenet. Alla tre minnen från tiden innan Sofia blev kunglig.

Kungligheter med tatueringar

I vissa mer konservativa internationella kretsar är detta med tatueringar på kungligheter fortfarande något som får ögonbryn att höjas.

Men här i Sverige har vi ju en betydligt mer avslappnad inställning. Sofia är helt enkelt den tatuerade prinsessan!

Och hon är långt ifrån den enda kungligheten med tatueringar. Till exempel har ju danska kung Frederik en haj på sin vad, och prinsessan Eugeine en tatuering bakom örat.

Foto: TT

Annons