Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Harald och Sonja sätter stopp för Märtha Louise och Durek – dagar innan bröllopet

22 aug, 2024, 10:00
Kung Harald och drottning Sonja sätter stopp för prinsessan Märtha Louises och Durek Verretts planer.
Annons
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmenBrand logo
5 avslöjande detaljer: Därför lämnas Durek utanför kungliga värmen

Norska kungahuset avslutar sommaren med ett storslaget bröllop. Den 31 augusti gifter sig prinsessan Märtha Louise och kontroversiella schamanen Durek Verrett på Hotell Union i Geiranger, 55 mil nordväst om Oslo.

Där kommer gästerna få bevittna hur Märtha Louise och Durek tittar varandra djupt i ögonen, lovar varandra evig tro och kärlek och påbörjar ett liv som man och hustru.

Kung Harald och drottning Sonja är självklart på plats, redo att gratulera dottern på den stora dagen och önska henne all lycka inför framtida äventyr med schamanen.

Annons
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett
Prinsessan Märtha Louise och Durek Verrett gifter sig den 31 augusti. Lise Åserud

Bröllopet blir dokumentär

Den som inte fått någon inbjudan behöver heller inte gräma sig. Bröllopsparet har enligt uppgifter till NRK sajnat en deal med brittiska Hello Magazine om bildrättigheter, medan tv-rättigheterna kopplas till streamingtjänsten Netflix.

Med andra ord verkar det som att bröllopet kommer att vara med i en dokumentär om paret, vilket också skulle förklara varför Märtha Louise och Durek haft ett kamerateam efter sig senaste tiden.

Annons

Harald och Sonja sätter stopp

Men alla är inte lika glada i att bröllopet filmas. Enligt NRK har det norska kungahuset satt stopp för att medverka i dokumentären och krävt att inte bli filmade.

– Medlemmarna i Kungahuset har reserverat sig från att bli fotograferade och filmade av dessa två medier, i de fall pressen annars inte har tillgång, säger hovets presschef Guri Varpe till NRK.

Drottning Sonja och kung Harald
Drottning Sonja och kung Harald vägrar bli filmade under bröllopet. Lise Åserud

Foto: TT

Annons