Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Harry berättar sanningen om sprickan i relationen – kommer gå till rätten

25 jul, 2024, 19:00
author Albin Bramstedt
Albin Bramstedt
Prins Harry.
Prins Harry och frun Meghan Markle bor för tillfället i USA. Shutterstock Editorial
Nu berättar den brittiska prinsen om jobbiga familjesituationen – relationen har försämrats drastiskt.
Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Prins Harry, 39, och hans fru, Meghan Markle, 42, klev tillbaka från sina roller som arbetande medlemmar av kungafamiljen 2020 och flyttade till den amerikanska delstaten Kalifornien.

Kort efter flytten meddelade paret att de helt sagt upp kontakten med fyra av de största brittiska tabloiderna – The Sun, The Daily Mail, The Mirror och The Express. Anledningen var att prinsparet helt hade tappat förtroendet för tidningarna.

Prins Harry och Meghan Markle.
Prins Harry var tidigare i år i Nigeria med sin fru Meghan Markle. Emmanuel Osodi

I ett brev skrev de följande: "Hertigen och hertiginnan av Sussex har sett människor de känner - samt totala främlingar - få sina liv helt splittrade utan anledning", detta rapporterade tidningen People.

Annons

Prinsparet har minst sagt haft en frostig relation till flera av de brittiska tidningarna, och historien verkar nu fortgå.

Stor anledning till problemen

För nu har prinsen återigen uttalat sig i frågan. People hänvisar till en intervju Harry i veckan gjorde med ITV, som är ett brittiskt kommersiellt televisionsbolag, där han säger att tidningarna är en stor anledningen till sprickan mellan honom och hans familj i England.

Intervjun gjordes inför premiären av dokumentären "Tabloids on Trial" och handlar om telefonhackningsskandalen som drabbade flera brittiska kungligheter och avslöjar en grumlig tabloidvärld där stulna hemligheter är vardag.

Prins Harry.
Prinsen engagerar sig mycket i skadade och sårade soldaters rätt till idrottande. JWMAL2

Harry sade i december 2023 att hans mor, prinsessan Diana, kan ha blivit avlyssnad.

"Det finns bevis som tyder på att hon blev hackad i mitten av 90-talet, förmodligen en av de första personerna som blev hackad och ändå tycker tabloidpressen väldigt mycket om att måla upp henne som paranoid. Men hon var inte paranoid, hon hade helt rätt i vad som hände henne. Men hon finns inte med här idag för att ta reda på sanningen", har prinsen tidigare sagt.

Annons

Olaglig informationsinsamling

Prins Harry har två pågående civilrättsliga mål mot utgivarna av tidningarna The Mail och The Sun, men båda förnekar olaglig informationsinsamling. Detta påbörjades efter att Storbritanniens högsta domstol i december bedömde att Harry blivit hackad av Mirror Group Newspapers, skriver People.

Schismen mellan Harry och tidningarna har pågått länge och har påverkat prinsen psykiskt.

Han har sedan tidigare berättat om "paranoia, rädsla, oro och misstro" gentemot tidningarna som orsakats av det han påstår är olaglig informationsinsamling.

Detta inkluderar artiklar om prinsens förhållande till sin ex-flickvän Chelsy Davy, som han gjorde slut med 2011.

Annons