Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Harry kommenterar uppbrottet – efter 10 år med varandra

22 jul, 2024, 16:00
Albin Bramstedt
Prins Harry.
Prins Harry bor just nu i USA med sin fru Meghan Markle.Backgrid UK
Den brittiska prinsen tackar för den fina tid de haft tillsammans – men nu är det tyvärr över efter flera år.
Annons
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än HarryBrand logo
Expert: Meghan vill leva ett helt annat liv än Harry

Brittiska prins Harry har under de senaste åren haft ett antal relationer som han på ett eller annat sätt fått stryka. Det har många gånger varit smärtsamt, och så sent som i förra veckan kom det fram uppgifter om att Harry behövt säga upp kontakten med flera kompisar.

Spåren leder allt som oftast till flytten tillsammans med sin amerikanska fru Meghan Markle. Paret har ju nämligen sedan ett par år tillbaka varit bosatta på USA:s västkust, närmare bestämt i Kalifornien.

Annons
Prins Harry och Meghan Markle.
Prins Harry och han fru Meghan Markle har varit bosatta i USA i drygt fyra år.KOLA SULAIMON

Trots att deras beslut att flytta till landet över Atlanten var svårt, till följd av att de 2020 lämnade det brittiska kungahuset, så har relationen mellan dem hela tiden varit intakt.

Men nu har det framkommit uppgifter gällande prinsen och en gammal parhäst – som valt att gå skilda vägar.

Tackar för sig efter alla år

Det handlar nämligen om den gamla vännen och organisationspartnern Dominic Reid. Efter tio år på posten som VD för "Invictus Games" har han nu officiellt meddelat att han avgår, skriver US Magazine

Annons

Invictus Games, som är ett internationellt multisportevenemang, är en viktig del av den brittiska prinsens liv. Spelen hölls första gången 2014. Där deltar sårade, skadade och sjuka militärer och kvinnor, både tjänstgörande och veteraner.

Prins Harry och Dominic Reid.
Prins Harry tillsammans med vännen och kollegan Dominic Reid.Chris Jackson

Prins Harry har haft en stor del i skapandet och utvecklandet av tävlingen och fått glada tillrop allt eftersom spelen har blivit större.

Nyligen vann han dessutom pris för sin delaktighet, något som inte var helt okontroversiellt.

Annons

I förra veckan kommenterade prinsen sin väns avhopp.

"Rädda och förändra liv"

"Tio år efter starten av Invictus-spelen står vi stolta som en gemenskap av 23 nationer som spänner över alla kontinenter, och uppfyller vårt uppdrag att rädda och förändra liv", sade Harry, 39, i ett uttalande torsdagen den 18 juli.

"Jag är oerhört tacksam för min vän Dominic, vars engagemang och ledarskap förvandlade spelen från en ambitiös idé till en internationellt erkänd rörelse", fortsätter han.

Det är en märkbart berörd prins som skriver meddelandet, men Harry är inte en person som ger upp i första taget och kommer definitivt fortsätta att driva på succén.

Annons