Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Harry och Meghans hårda markering mot Kate – efter beskedet

10 sep, 2024, 16:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Prinsessan Kate har avslutat sin cancerbehandling – då gör Harry och Meghan det oväntade.
Annons
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan CharlotteBrand logo
Prins Williams avslöjande ord om prinsessan Charlotte

Igår kom nyheten som många väntat på – Prinsessan Kate har avslutat sin cancerbehandling, berättar hon i en video från brittiska hovet.

Men mitt i det glädjande beskedet så kommer prins Harry och Meghan Markle in i bilden och väcker återigen uppståndelse i Storbritannien och i det brittiska kungahuset.

Har länge varit en frostig stämning. ROTA

Prinsessans ord om om den avslutande behandlingen

Det var i våras som prinsessan Kate berättade att hon fått cancer, och därav påbörjat behandlingar – något som berörde en hel värld.

Annons

Men nu kommer glädjande besked kring att kampen äntligen är över.

– När sommaren går mot sitt slut kan jag inte understryka nog vilken lättnad det är att äntligen ha avslutat min cellgiftsbehandling. De senaste nio månaderna har varit otroligt tuffa för oss som familj. Livet som du känner det kan förändras på ett ögonblick och vi har varit tvungna att hitta ett sätt att navigera i det stormiga vattnet och den okända vägen, säger Kate i ett klipp och fortsätter:

Bild från klippet som det brittiska kungahuset delade under måndagen. Will Warr/Kensington Palace

– Den här tiden har framför allt påmint William och mig att reflektera och vara tacksamma för de enkla, men viktiga sakerna i livet, som så många av oss ofta tar för givet. Att helt enkelt älska och bli älskad.

Annons

Harry och Meghans markering

Under gårdagen passade Harry och Meghan på att göra reklam för sin uppkommande Netflix-serie Polo bara timmar efter Kates känslosamma video om hennes tillfrisknande.

Enligt Daily Mail finns det inga bevis för att Netflix-meddelandet var planerat i samband med Kates video – men tajmingen verkar minst sagt – olycklig.

Netflix beskriver dokumentärserien som följande:

"POLO är en ny dokumentärserie som följer globala elitspelare och erbjuder en exklusiv titt bakom kulisserna på sportens snabba värld. Från Archewell Productions och Boardwalk Pictures, med premiär i december endast på Netflix."

Annons

Var detta ett medvetet drag eller bara olycklig tajming?

Bild: TT

Annons