Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Harry om arvet – så mycket pengar får han fortfarande

28 jul, 2024, 07:00
author Victoria Morand
Victoria Morand
Gör en enorm förmögenhet.
Annons
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”Brand logo
Prins Harry utfryst inför alla: ”Hjärtskärande”

Prins Harry har gjort sig ett namn både inom och utanför det brittiska kungahuset. Sedan han och hans fru Meghan Markle beslutade sig för att lämna sina officiella roller i kungafamiljen 2020, har de byggt upp ett nytt liv i USA.

Men hur mycket pengar får egentligen Harry – trots att han lämnat kungahuset?

Harry om arvet.ITV/Shutterstock

Arv från Harrys kungliga bakgrund

Arvet från Harrys kungliga bakgrund påverkar fortfarande honom och hans fru – i en positiv aspekt såklart.

Annons

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av detta arv är den ekonomiska trygghet som följer med genom att vara en del av den brittiska kungafamiljen.

Den 15 september, när Harry fyller 40 år, kommer han nämligen att ärva en betydande stor summa pengar från sin bortgångna farmor, drottning Elizabeth. En summa som ligger på ungefär 100 miljoner svenska kronor, vilket motsvarar sju miljoner brittiska pund.

Harry tillsammans med sin fru och farmor.JOHN STILLWELL

Varför detta då? Jo, när drottning Elizabeth fortfarande levde så upprättade hon en fond för sin familj, en fond där Harry utgör ungefär 10 procent.

Annons

Detta betyder att resten av kungafamiljen, som Harrys bror, prins William även han kommer få en saftig summa under de kommande åren.

En livsförändrande summa... eller?

För oss flesta är detta en otrolig summa pengar – men för Harry och Meghan är det bara en bråkdel av deras redan omfattande förmögenhet.

Deras samlade tillgångar har uppskattats till omkring 626 miljoner kronor vilket inkluderar inkomster från olika affärsprojekt, investeringar och deras lukrativa kontrakt med mediebolag.

Men Harry skulle nog inte tacka nej till en välkommen förstärkning i kassan – även fast det är ett arv från en familj han har valt att lägga bakom sig.

Bild: TT

Annons