Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hektisk höst väntar kungaparet

31 jul, 2016, 12:00
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Kungaparet må vara vana vid hektiska scheman och mycket arbete. Men prinsessornas ledighet sätter större press på kungen och drottningen.
Annons
kungaparet

Hösten blir hektisk för kungaparet. Med tre mammalediga prinsessor får de mer fullt upp än vanligt. Även om både Victoria och Sofia redan representerar i mindre omfattning, för hösten med sig ett 40-tal uppdrag för kungen och drottningen.

Något de säkerligen inte har det minsta emot, vana som de är vid ett högt tempo med många resor. De representerar dessutom gärna sida vid sida och fram till slutet av oktober har kungaparet inte mindre än femton gemensamma uppdrag. Då ingår dessutom sex dagar tillsammans vid OS i Rio, samt ett tre dagar långt statsbesök till Tyskland.

Flitigast av alla är kungen med hela 17 representationsuppdrag på egen hand till slutet av oktober. Vid en informationskonselj på Kungliga slottet 26 september gör kronprinsessan honom sällskap. Drottning Silvia representerar enligt kalendern ensam vid elva tillfällen, bland annat vid sådant som rör Silviahemmet och Childhood, samt vid “De gamlas dag”.

Ett gemensamt uppdrag för hela kungafamiljen är prins Alexanders dop, den 9 september, hemma på Drottningholms slottskyrka. Men med tanke på hur nära de alla står varandra är det kanske framför allt en kär familjeangelägenhet.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

 

Av: Kristina Svedell

Foto: Peter Knutson/ Kungahuset.se

Annons