Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hela kungafamiljen samlad till nationaldagsfirande

07 jun, 2011, 09:06
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

För första gången på länge visar Sveriges kungligheter upp sig tillsammans. Efter alla skriverier om kungen sluter familjen upp bakom honom. Igår, på Sveriges Nationaldag, visade de en enad front.

Annons

Prinsessan Madeleine hade rest hem från USA, prins Carl Philip hade ledigt från studierna och kronprinsessan Victoria och prins Daniel hade ett hål i vårens späckade reseschema. För första gången på flera månader var hela kungafamiljen samlad på hemmaplan i Stockholm för att fira Sveriges nationaldag.

Resa i häst och vagn

I häst och vagn tog de sig, glatt vinkades, genom staden för det slutliga stoppet: Skansen. Där möttes de av de drygt 15 000 personerna som betalat in sig för att kalasa tillsammans och lyssna på de uppträdande artisterna, Peter Jöback, gruppen Timoteij, Erik Hassle och Charlotte Perrelli, bland andra.

Fyrfaldigt leve

Firandet på Skansen inleddes med att riksdagens talman Per Westberg hälsade alla välkomna, därefter utbringade han ett fyrfaldigt leve till hedersgästerna för kvällen, kungafamiljen. Senare var det dags för kungens tal:

Annons

Visa samhörighet

– Det är en dag att minnas vad tidigare generationer byggt upp och där vi tillsammans hämtar inspiration för kommande tider. Vi har många skäl att högtidlighålla vår nationaldag. Att visa vår glädje och tacksamhet över att få leva i Sverige och hedra den svenska fanan som vår enande symbol. Att fira vårt lands nationaldag är att visa samhörighet, att öppna sig mot omvärld och ta emot nya impulser. För vårt gamla, fria, välsignade fosterland och den svenska fanan. Leve Sverige! Leve det!

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Johanna Lejon

Foto: Charles Hammarsten

Läs även:

Victoria och Daniel öppnade slottet››

Kungafamiljens hektiska nationaldagsfirande››

Annons