Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hela världen vill gratulera Victoria och Daniel

23 feb, 2012, 10:25
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Annons

Nyheten om kronprinsessan Victorias och prins Daniels nyfödda lilla prinsessa spreds som en löpeld över världen. Från Norge till Malaysia kommenterades Daniels rörande berättelse om sin nyblivna pappalycka och om hur svårt det var att ens för några minuters presskonferens slita sig från sin lilla familj på BB-avdelningen.

Den engelska nättidningen Telegraph berättar att den nyfödda vägde 7,23 pund och var 20 inch lång och att allt hade gått bra.
Malaysia Star meddelar ödesmättat att den lilla flickan, bara några timmar gammal, kommer att uppfostras till att en dag bli sitt lands drottning.

Annons

Kanadensiska Montreal Gazette berättar att kronprinsessan är oerhört populär i Sverige och att hennes nyfödda dotter enligt sin pappa är mycket söt. De får också med några rader om att morfar kungen har varit inblandad i uppmärksammade skandaler det senaste året och att flickan är kungaparets första barnbarn.

85 procent jublar

I norska Aftenposten får läsarna föreslå lämpliga namn till vår nya prinsessa och två av dem tycker att Maud Silvia skulle passa fint. Varför inte?

Danska Berlinskes läsare får berätta om hur de reagerade inför beskedet att det svenska kronprinsparet fått en dotter. Hela 85 procent svarar att de jublar och bara fem procent säger att de är arga.

Tyska Bild får nästan in allt i sin rubrik: “En mini-prinsessa för kronprinsessan Victoria! 51 cm+3280 gram+kl 4.26”.

Kungahusets facebooksida dränktes i gratulationer. På någon timme hade över 4 000 klickat på “gilla-knappen” och över 1 500 hade skrivit en personlig gratulation. Och det är bara början…

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Av Eva Åström
Foto:Charles Hammarsten

Läs mer:
Carl Philips och Sofias grattishälsning värmde»
Prins Daniel var så rörd »
Skicka din egen grattishälsning till kronprinsessparet»
Förlossningsläkaren Lennart Nordström: Skönt att känna dem så väl»
TV-klippet på prins Daniel: “Jag var jättenervös!”

Annons