Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemliga kärleksgesten till kungen – här gör drottning Silvia det oväntade!

07 aug, 2024, 05:00
author Vendela Lönnqvist
Vendela Lönnqvist
TT
Nej men se där, vilken kärlekspik från Silvia!
Annons
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefråganBrand logo
Drottning Silvia på uppdrag – stora hjärtefrågan

Det är härliga tider för vårt kära kungapar just nu!

Kungaparet i Paris för OS – härliga bilderna

De befinner sig nämligen i Paris för att heja på våra svenska sportikoner.

Och de kom fram i rättan tid – både precis efter att Sarah Sjöström kammat hem två guldmedaljer och lagom till att bevittna Armand Duplantis flyga högt över det forna världsrekordet och därmed kamma hem sitt andra OS-guld.

Därför är OS speciellt för kungaparet

Kungen och drottningen kommer att vistas i den franska huvudstaden fram till och med söndagen den 11 augusti. Det blir alltså en hel vecka med sport och hejarrop.

Annons

Och att de får så mycket tid tillsammans under de olympiska spelen framkallar säkerligen en hel del kära minnen.

Det var nämligen under OS i München 1972 som de träffades för allra första gången.

Så träffades kungen och drottningen

1972 var kungen var på plats i München för de olympiska sommarspelen. Då var han bara 26 år gammal.

Och inte visste han att det var just där han skulle hitta sitt livs kärlek. Då hette hon Silvia Sommerlath och arbetade som värdinna under OS.

Annons

Exakt hur det gick till när kungen och drottningen träffades hölls länge hemligt. Det var inte förrän Silvia personligen avslöjade första mötet i dokumentären "Kungens innersta krets" som allt kom upp till ytan.

Och det är en riktigt gullig historia.

– Jag kände att det var något märkligt, någon som tittade på mig. Och när jag vände mig om tittade kungen genom kikare på mig – men det var bara en meters avstånd. Min första tanke var att han hade vänt på den, säger Silvia och tillägger att "det var en väldigt rolig sekund" och att både hon och kungen skrattade åt det.

Drottning Silvias hemliga kärlekspik till kungen

Efter mötet skulle det dröja fyra år innan de sade ja till varandra i Slottskyrkan i centrala Stockholm. Silvia välkomnades som drottning med öppna armar och sedan dess har hon varit en riktig favorit i kungahuset.

Och kärleken mellan dem har aldrig varit tvivelaktig. Nu visar Silvia ytterligare bevis på det.

Annons
Pontus Lundahl/TT

Under finalen i individuell hoppning, där svensken Henrik von Eckermann tävlade i hopp om guld med hästen King Edward, satt kungaparet i publiken på OS-arenan i Versailles.

Och vad är det vi ser? Silvia med kikaren i högsta hugg! Det kan ju inte annat än ta de tillbaka till den där soliga sommardagen i München 1972.

Pontus Lundahl/TT
Annons