Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemliga låten! Han har skrivit prins Oscars dopvisa

26 maj, 2016, 16:43
author Ellen Myrgård Lindén
Ellen Myrgård Lindén
Nu vet vi lite mer om musiken vid prins Oscars dop. Dopvisan som kommer att spelas heter "Med vatten och ord" och är skriven av kungabarnens gamla pianolärare.
Annons
Oscar

Musiken till morgondagens dopceremoni har hållits hemlig in i det sista. Men nu avslöjar kungabarnens gamla musiklärare Ingemar Thorell att han skrivit en dopvisa till prins Oscar, för det hade han lovat kronprinsessan Victoria.

– Det var mitt löfte till kronprinsessan Victoria – att skriva en brudmarsch till henne och visor till hennes barn. Hon var ju nästan 18 år när hon slutade spela piano, de andra två var inte så stora då, säger Ingemar Thorell till tidningen Bohuslänningen.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
ingemar karlsson

Med facit i hand vet vi att han har hållit sitt löfte. Victoria fick en brudmarsch, Estelle en vaggvisa och nu får Oscar dopvisan ”Med vatten och ord”, där Ingemar gjort musiken och Uddevallabon Daniel Hemberg skrivit texten.

Den börjar så här: Du, min gåva så liten, så stor Fyllde mitt liv, när du kom till vår jord. Ingemar har även varit inblandad i en bröllopslåt till prinsessan Madeleine.

– Men det blir bara visor till Victorias barn, annars blir det ett väldigt tjoande, säger han och skrattar.

Av Anna von Koch

Foto: IBL, Stella Pictures, Sveriges Radio

 

Annons