Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemliga planen för Madeleine satt i verk – måste stoppa mardrömsscenario

09 sep, 2024, 14:00
Här är planen för prinsessan Madeleine.
Annons

Prinsessan Madeleine är tillbaka i Sverige – och nu är det dags att ta sig ann ett av sina första prinsess-uppdrag på svensk mark.

På tisdagen är det dags för riksmötets högtidliga öppnande, och hela kungafamiljen är på plats – för första gången på många år.

Och nu planeras det för fullt, för att undvika en riktig mardröm...

Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!Brand logo
Småprinsarnas glädje efter Sofias gravidlycka • Efter misstänkta våldsskandalen: Marius straffad • Allvarliga uppgifter om norska bröllopet – 3 kungliga snackisar från vecka 36!

Prinsessan Madeleines prinsess-uppdrag i Sverige

Riksmötets öppnande är då riksdagen officiellt startar sitt arbetsår, och det hela sker under mycket högtidliga former.

Annons

Dagen börjar med en gudstjänst i Storkyrkan, följt av en ceremoni i Riksdagen. Därefter väntar en föreställning i Kungliga operan, för att fira in det nya arbetsåret.

Det hela sker i närvaro av kungafamiljen, och under de senaste åren har Madeleine av förklarliga skäl lyst med sin frånvaro. Men nu är hon och maken Chris bosatta i Sverige, och kommer göra familjen sällskap.

Prinsessan Sofia och prins Carl Philip, prins Daniel, kronprinsessan Victoria strax före gudstjänsten i Storkyrkan med anledning av riksdagens öppnande
I år gör Madeleine och Chris familjen sällskap på åhörarbalkongen. Claudio Bresciani/ TT
Annons

Hemliga planen för att undvika prinsessan Madeleines mardröm

Riksmötets öppnande är kanske inte det glammigaste uppdraget – men visst får vi oss en härlig dos kungligt mode trots allt. Klädkod är kavaj alternativt klänning, kjol och byxor. Det innefattar dock inte aftonklädsel, utan begränsas till "elegantare än vanlig vardagsklädsel".

För de kungliga damerna är det gammal tradition att bära svartvitt. Och här gäller det att hålla tungan rätt i mun – det blir ju lätt klädkrockar när alternativen begränsas.

För visst har vi sett det förut. 2022 var senaste gången Madeleine närvarade – och hon och Sofia råkade bära nästan identiska looks.

Det här vill man givetvis undvikas, och nu planeras Madeleines riksmötet-look för fullt, så att mardrömmen inte ska upprepas...

Prinsessan Madeleine, prins Carl Philip, prinsessan Sofia, prins Daniel och kronprinsessan Victoria på plats för tisdagens gudstjänst i Storkyrkan inför riksmötets öppnande.
Ooops – en klädkrock! Maja Suslin/TT

Foto: TT

Annons