Populärt: Drottning SilviaKronprinsessan VictoriaPrins DanielPrinsessan MadeleineMarius Borg HöibyNorska kungahuset

Hemligheten bakom prinsessornas identiska val – därifrån kommer skorna

14 jul, 2024, 15:51
Johanna Lejon
Lyx och flärd – men också komfort. Svensk Damtidning vet varför prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria satsar på likadana skor.
Annons

Victoriadagen är i full gång. Den inleddes med ett privat firande och blev, mot eftermiddagen, en betydligt mer offentlig tillställning. I kväll kröns Victorias firande av 47-årsdagen med stor konsert.

Kungliga kusinernas mini-show – med spring i benen!Brand logo
Kungliga kusinernas mini-show – med spring i benen!

Dagen till ära har både prinsessan Madeleine och kronprinsessan Victoria nya klänningar. Madeleines klänning kommer från Agua by Agua Bendita. Modellen går under namnet Nispero Oasis embellished floral-print linen midi dress. Victorias klänning kommer från Saloni.

Annons

Prinsessornas skor – därifrån kommer dom

Den uppmärksamma har förstås redan noterat att prinsessorna bär likadana skor. Skorna är ett par kilklackar och det är inte första gången Victoria bär dem på en Victoriadag. Också förra året satsade hon på dessa bekväma skor.

Shutterstock

Så, vad är det då för skor vi talar om? Ett par kilklackar från Valentino. Madeleine har dem även i en svart variant, de bar hon förra året. Skorna har en rejäl kilklack och två remmar, en är dekorerad av de karaktäristiska Valentino-nitarna (rockstuds), som också pryder många av Valentinos andra accessoarer, exempelvis deras väskor.

Annons

Men, varför väljer sessorna just dessa skor? Svensk Damtidning vet. Den rejäla klacken är, som sagt, av en kilmodell som gör dem bekväma och enkla att gå i. Att klacken är så pass bred gör också att skorna inte sjunker ner i gräset utanför Solliden.

Jonas Ekströmer/TT

Detta gör att man undviker att snubbla och snava, något som annars är enkelt att göra i mjukt gräs eller grus, det underlag som råder i slottsruinen.

Men, smakar det så kostar det. Och kostar, det gör dessa kilklackar. På nätshopparna går de loss på omkring 8 000 kronor.

Foto: TT

Annons