Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Hemligheten bakom Victorias förvandling

17 apr, 2016, 14:00
AvJohanna Lejon
Här är hon - kvinnan bakom Victorias läckra stil! Tina Törnqvist är stylisten som förändrat kronprinsessan och gjort henne djärvare, modigare och mer självständig.
Annons
Victoria

Sedan Tina Törnqvist, kronprinsessan stylist och kammarjungfru, kom in i bilden för åtta år sedan strålar Victoria mer – och starkare – än hon någonsin gjort tidigare. Länge skvallrades det om att det var kärleken till Daniel som förändrat Victoria, och visst ligger det någonting i det. Men det är knappast hela sanningen. I själva verket är det en kvinna som ligger bakom kronprinsessans nya snygg-look. Med enkla medel: högre klackar, starkare färger, trendiga märken och tightare passform, har denna kvinna sakta men säkert, steg för steg, förändrat kronprinsessans stil – och uttryck – och därigenom givit Victoria det där alldeles prinsessaktiga lilla extra.

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.
Tina Törnqvist.
Tina Törnqvist.

Men vem är hon egentligen, kvinnan bakom Victorias förvandling? Svensk Damtidning vet. Efter en intervju på slottet bestämde sig kronprinsessan för att det var Tina Törnqvist, från början utbildad skräddare och mönsterkonstruktör, som skulle hjälpa henne att hitta rätt plagg och accessoarer.

Annons

De senare åren har Tina, förutom att styla, också sysslat en hel del med inredning: hon har stylat reklamfotograferingar, filmer och möbelkataloger. Dessutom har hon synts i rutan, i tv-programmet “Äntligen hemma” (där hon, bland annat, visat tittarna hur man får påskbordets snyggast målade ägg!) och varit klädassistent för den svenska succéfilmen “Tomten är far till alla barnen”. I dag är det Tina som, för kronprinsessans räkning givetvis, åker runt till olika designers och väljer ut plagg som hon tror kan falla Victoria på läppen. Därefter gör kronprinsessan själv det slutgiltiga valet.

– Kronprinsessan har en ganska bestämd vilja, hon tar bara på sig saker hon själv trivs i, säger en källa med insyn.

Tina syns ofta ut i vimlet: på modevisningar, premiärer och mingel. Hon är alltid välklädd, minst lika snygg som sin klient: Sveriges kronprinsessa.

Av Johanna Lejon

Foto: Stella Pictures

Annons