Populärt: NYTT! Spel Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Här möter kungaparet påve Franciskus

31 okt, 2016, 15:12
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Påven har landat i Sverige. Se bilderna från kungaparets möte med Franciskus.
Annons

Påve Franciskus är i Sverige för att fira Reformationens femhundraårsminne som högtidlighålls med en historisk ekumenisk gudstjänst i Lunds Domkyrka. För drottning Silvia och kung Carl Gustaf innebar det att de under förmiddagen styrde kosan mot centrala Lund där de inväntade påven.

Påven landade på Malmö City Airport och möttes av friska vindar och en välkomstkommitté ledd av statsminister Stefan Löfven. En kortege rullade sedan mot Lund och Kungshuset där kungaparet väntade. Det här är andra gången drottning Silvia möter påve Franciskus, hon och prinsessan Madeleine var i Vatikanen våren 2015 för en konferens om trafficking och fick i samband med det audiens hos påven.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Efter kungaparets möte med påven vandrade sällskapet tillsammans till Lunds Domkyrka för att vara med vid gudstjänsten.

2´

Av: Liv Sander.

Foto: Stella Pictures.

Annons