Populärt: Drottning Silvia Kronprinsessan Victoria Prins Daniel Prinsessan Madeleine Marius Borg Höiby Norska kungahuset

Historien bakom namnet

03 mar, 2016, 14:47
author Agneta Nisbeth
Agneta Nisbeth
Lillprinsen har fått ett riktigt kunganamn. Men Oscar har också en annan betydelse för kronprinsessan och prins Daniel.
Annons
VictoriaDaniel

Klockan 11:15 meddelade riksmarskalk Svante Lindqvist att lillprinsen på Haga fått namnet Oscar Carl Olof och att han är hertig av Skåne. Oscar är ett av landets mest populära pojknamn och prinsen delar det med med cirka 33 000 svenska män. Enligt sajter som specialiserat sig på babynamn betyder Oscar kärlek och stjärna och det passar ju extra bra. Prinsessan Estelles namn ju stjärna! Kronprinsessan har med andra ord två små stjärnor hemma på Haga nu.

Annons

Håll dig uppdaterad med vårt nyhetsbrev och få kungliga nyheter från hela världen!

Få nyhetsbrev med massor av tips på rolig läsning, spännande nyheter inom kungligt och nöje, repotage och mycket mer till din e-post varje vecka. Nyhetsbrevet är helt gratis!

Ja tack. Jag vill ta emot marknadsföring från Aller Media i form av nyhetsbrev och specifika erbjudanden baserade på profilering. För mer information se Aller Medias integritetspolicy.

Namnet Oscar finns också längre bak i de bernadottska släktleden. Oscar I som regerade mellan 1844 och 1859, samt Oscar II som var Sveriges kung mellan åren 1872 och 1907.

OscisBernadotte
Oscis Bernadotte och Margot Ekelund.

Men det finns faktiskt redan en Oscar Bernadotte i släkten. Det är Oscis Bernadotte, 94, som är lillebror till familjens grand old lady Dagmar von Arbin. Dagmar och Oscis är barbarn till prins Oscar. En annan släkting som heter Oscar är Oscar Magnuson, son till prinsessan Christina och Tord Magnuson.

Av: Liv Sander.

Bilder: Ibl-Aop.

Annons